CHP’nin eski yöneticilerinden İsmail Fota, Zonguldak Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylığı yarışına CHP Kdz. Ereğli’nin önceki yöneticilerinden İsmail Fota’da katıldı. Fota, birçok sorunun ortadan kalkması ve insanca yaşanabilinir bir ortamın yaratılması için CHP’nin iktidar olması artık bir zorunluluk olduğunu söyledi. Kamuoyunda, “Aday adaylığından bir başka aday için çekilebilir?” söylemlerinin İsmail Fota da kesinlikle gerçek dışı olduğunu vurguladı. Fota konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Yaşadığımız sorunlar ve gittikçe ağırlaşan yaşam koşulları ortamında bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Adalet ve Kalkınma Partisinin 8 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü iktidarında, sorunlar gittikçe ağırlaşmakta ve içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Başta, emekliler, işçiler, köylüler, esnaf ve bir kısım sanayicimiz, içinden çıkılmaz bir hal alan olumsuz koşullardan,  “nasıl kurtuluruz” ’un çarelerini aramaktadırlar. Sömürü, işsizlik ve de en önemlisi hukuksuzluk sorunlarımızın başında gelmektedir. Bu olumsuz ortam ve şartlarda önümüzdeki günlerde ülkemizin kaderi belirleyecek bir seçime gireceğiz. Partim, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin bu olumsuz tablosunu olumlu yöne çevirmek için önümüzdeki seçimlerde Ülke yönetimine tek başına taliptir. Bu zamana kadar denenmiş, deneyimli kadroları ile Türkiye geneline güven veren, iktidara gelmesini büyük umutlarla bekleyen vatandaşlarımızın bu beklenti ve istemlerine kendimce katkı sağlamak için Milletvekili aday adaylığına talip oluyorum. Zonguldak ve ilçelerinin birikmiş, birikmeye devam eden ve bu zamana kadar çözülmemiş birçok sorunu bulunmaktadır.
“EMEKLERİN KARŞILIĞINI
VERMİYOR”
“Sanayi kenti”, “emeğin başkenti” tanımlamalarını hak etmiş Zonguldak’ımız, bu tanımlama ve haklılığından gittikçe uzaklaşmaktadır. Erdemir, bizim bildiğimiz ve çalıştığımız koşullardan çok uzaklaşmış, sadece kar, gittikçe daha fazla kar amaçlayan ama bu arada çalışanların haklarını gözetip kollayan kurum olmaktan çok uzaklaşmıştır. Erdemir Türkiye sanayisinin gözbebeği-gözbebeğimiz bir kurumdur. Kâr oranının gittikçe fazlalaşması bizi çok mutlu ettiği kadar aynı oranda çalışanlarına sarf ettikleri emeklerinin karşılığını vermemesi bizi çok ama çok üzmektedir. Madenlerde yaşanan ölümlü, ölümsüz kazalar Zonguldak’ı hüzünlü bir kent havasına büründürmüştür. Teknolojinin geliştiği ve madende çalışanların, çalışma koşullarının gün geçtikçe iyileştirildiği Dünyamızda, bizim madenlerimizde ölüm ve yaralanmaların “kader” gibi algılanması kabul edilir değildir. Zonguldak ve İlçelerinde küçük esnaf zor durumdadır. Yüzlerce dükkân kapanmış, kapanmaya da devam etmektedir. Zonguldak ve İlçelerinde tarım alanları eski konumlarından çok uzaktadır. Köylüler, yaşadıkları olumsuzlukların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istemekte-beklemektedirler. Emeklilerin, uzun yıllardır yaşadıkları mağduriyet ve hak kaybı devam etmektedir. 9 milyon civarında olduğu söylenen emeklilerimizin bu dönem kendilerini sorgulamaları ve uğradıkları bu mağduriyetlerinin giderilmesi için CHP’nin iktidar olmasının zorunluluğunu anlamaları gerekmektedir. Ana hatlarıyla sıraladığım ve sıralanması sayfalar tutacak birçok sonunun ortadan kalkması ve insanca yaşana bilinir bir ortamın yaratılması için, CHP’nin iktidar olması artık bir zorunluluktur.
Zonguldak ve giderek Ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek ve çözümlere katkı sağlamak için Partim, CHP’den Milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda deklare ediyorum. Umut CHP’dedir”