Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından başlatılan "Umut Yıldızları" projesi ve "İşsizlere Meslek Edindirme" projesi kapsamında eğitim gören kursiyer öğrencilere, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesinde görevli Psikolog Özge Tanberken tarafından eğitim verildi. Mesleki Eğitim Merkezi salonunda slayt gösterimi eşliğinde yapılan eğitimde Özge Tanberken, madde bağımlılığı hakkında bilgiler verdi. Tanberken, "Madde bağımlılığı dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur. Bu nedenle toplumun özellikle 15-19 yaş aralığındaki gençlerin, son derece tehlike arz eden bu konuda bilinçlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla bağımlılık sürecinin nasıl işlediği, madde kullanımı nedeni ile ortaya çıkan fiziksel, ruhsal, sosyal ve mesleki sorunların neler olduğu, madde kötüye kullanımında arkadan gurubunun oluşturduğu risk faktörleri ve madde bağımlılığı tedavisinin yapıldığı merkezler hakkında bir eğitim verilmiştir.
Madde kullanımının önce merakla başladığı ancak ölümle sonuçlanabildiği ve bağımlılığı engellenmenin tek yolu 'Madde kullanımına hayır' diyebilmekten geçmektedir" dedi.
Verilen eğitim öğrenciler tarafından soru ve cevap şeklinde geçerken, madde bağımlılığı olan gençlerin ilgili merkezlerde tedavileri içinde yardımcı olacakları belirtildi.