Kdz.Ereğli'nin coğrafi anlamda en güzel yerde bulunduğunu belirten MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, Tahmin ediyorum ki kısa zamanda ekonomide rahatlama olacak. Metal sektöründen başka sektör imalatlarına girmemiz gerekiyor dedi.

 

MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı düzenlediği basın toplantısında 8-9 Haziran tarihleri arasında Kdz.Ereğli'de gerçekleştirilen MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı toplantının oldukça faydalı geçtiğini belirten Yazıcı gündemdeki gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Yazıcı, Derneğimizin 77. Genel İdare Kurulu Toplantısı ile Şubemiz tarafından geleneksel olarak her sene düzenlemekte olan MÜSİAD Başarı Ödül Töreni Programımızın 16.'sını 08-09 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirdik. 08 Haziran Cuma günü Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ile yeni Genel Başkanımız Nail Olpak'ın yanı sıra, Genel Merkez ve Şubelerimizin Yönetim ile Sektör Kurulları üyeleri, bölgemiz bürokratları ve basın mensuplarının katılımlarıyla Genel İdare Kurulu Toplantımıza yaklaşık 300 kişinin katılımlarıyla, aynı günün akşamı düzenlenen Genel İdare Kurulu Gala Programı ile MÜSİAD Başarı Ödül Töreni programımıza ise Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçeleri Lise ve Dengi okullarından birinci, ikinci ve üçüncülük derecesi ile mezun olan toplam 31 okuldan 93 öğrenci ve aileleri, Genel İdare Kurulu Toplantı Katılımcıları, misafirlerimiz ve basın mensuplarından oluşan 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Böylesine kapsamlı ve büyük bir organizasyonun düzenlenmesinin öncesi ve icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Organizasyonlarımıza katkı ve katılım sağlayan tüm üyelerimize, bölgemize  birlik ve beraberlik mesajlarını "Birlikten Kuvvet Doğar" olgusuyla bir kez daha verebilmemize olanak sağlattıkları için teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.

 

ALAPLI OSB'Yİ ANLATTIK

Toplantıya katılan 250'ye yakın işadamına Kdz.Ereğli'ye ilişkin çeşitli bilgiler aktarıldığını söyleyen Yazıcı, Ereğli'ye ilk defa gelen arkadaşlarımız çoğunlukta. Kdz.Ereğli bilindiği gibi Erdemir'e bağlı. Erdemir'e bağlı bir imalat olmak kaydı ile iş yapan insanlar var nerede var, diğer şehirlerde var. Bizim Organize Sanayi Bölgesinde boş yerimiz yok bizde onlara Alaplı Organizesi bitmek üzere olduğunu kendilerine anlattık. Bizim zaten bölgemiz yatırım teşviki konusundaki durumu belli, inşallah onlarda bunları değerlendirerek karar vereceklerini sanıyorum dedi.

 

EREĞLİ İÇİN NE YAPTIN?

Gazetecilerin, Kdz.Ereğli'nin durumunu nasıl görüyorsunuz? sorusuna, Umutsuzluğa gerek yok sözleri ile yanıtlayan Yazıcı, ilçenin ekonomisinin düzeleceğine inandığını belirtti. Yazıcı'nın açıklaması şu şekilde: Kdz.Ereğli'nin hem ekonomik hem sosyal açısından kalkınması adına buradayız. Bizler tabiî ki burada doğduk, burada büyüdük ekmeğimizi de burada kazanmaya çalışıyoruz. Ereğli'de bazı sıkıntılar olacak bunu da hep birlikte aşacağız. Bu bizim yaptığımız toplantının amacı budur. Ereğli bugün coğrafi yapısı olarak en güzel yerde, konum itibari ile belki ekonomik olarak alt seviyelerde ama inşallah bunları hep birlikte aşacağız. Karamsar olmamak olumlu düşünmemiz gerekiyor. Sorunlar hepimizin sorunudur. Herkesin kendisine sorması lazım, 'ben bugün Ereğli için ne yaptım?' demesi lazım. Kdz.Ereğli ben öyle tahmin ediyorum ki kısa zamanda bu süreyi uzun tutmamak adına bir ekonomide rahatlama olacağını düşünüyorum. Biz Kdz.Ereğli'de metal sektöründen başka ayrı bir sektör imalatına girmemiz gerekiyor. Sırf metal sektörüne bağlı olmamamız lazım bunu da her yerde söylüyorum.

 

ERDEMİR YORUMU

Erdemir'in üst kademesinde yapılan değişikliği nasıl yorumluyorsunuz? sorusuna ise Yazıcı, Değişiklik her zaman yeni bir heyecan getirir. Hayırlı uğurlu olsun sözleri ile yanıtladı.