YAŞ’ta terfi ettirilmeyince Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevinden Ağustos ayında istifa eden bir dönemde Karadeniz Bölge Komutanlığı görevini sürdürmüş olan emekli Tuğamiral Türker Ertürk, CHP’ye katıldı.

 

Ertürk, “Sayın Başbakan hep ‘Üniformanızı çıkarın gelin’ diyordu. Ben de üniformamı çıkardım ve geldim. En iyi hizmeti burada verebileceğimi düşünerek CHP’ye üye oldum. CHP’ye bir nefer olarak katıldım” dedi.

Ertürk, CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreteri Önder Sav ile bir süre görüştü. Trabzon İl Teşkilatı üzerinden CHP’ye katılımı sağlanan Ertürk daha sonra TBMM’ye giderek CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’la görüştü. Ertürk ziyaret sırasında şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan ile karşılıklı görüşlerimizi paylaştık. Olumlu bir görüşme oldu. Sayın Başbakan hep ‘Üniformanızı çıkarın gelin’ diyordu. Ben de üniformamı çıkardım ve geldim. En iyi hizmeti burada verebileceğimi düşünerek CHP’ye üye oldum. Bir beklentim yok. CHP’ye bir nefer olarak katıldım. Başbakan, ‘Ben kefenimi giydim, geldim’ diyor. Ben 17 yaşında askeriye andımı içerken kefeni üzerime geçirmiştim. Kefeni halen üzerimde hissediyorum.”