"Dünyanın en zor ve anlamlı mesleğini yaparak, yeraltı kaynaklarımızı ülkemizin hizmetine sunan maden emekçilerimizin "4 Aralık Dünya Madenciler Günü"nü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren emekçilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" sözlerinin yer aldığı yazılı açıklamasında madencilik sektörüne dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
"Ülkemiz sanayisi için büyük önem taşıyan Zonguldak' ta madencilerimiz canlarını hiçe sayarak yerin metrelerce altında hem yaşam hem de üretim yapma mücadelesi vermektedir. Yeraltında bulunan 2 madencimizin halen çıkartılamamış olması üzüntü vericidir. Taşkömürü sadece Zonguldak ve çevresinde bulunmaktadır. Ülkemizin 20 milyon ton taşkömürü ihtiyacının en az yarısını TTK'da üretebilme olanağımız vardır. Ancak hükümetin yanlış politikaları yüzünden bu üretim yapılamamakta, dolarlar dışarıya ödenmektedir.
Ülke olarak madenlerimizin tam kapasite çalışması ve üretimin artırılması esas alınmalıdır.  Yeraltı kaynaklarımızı ülkemizin hizmetine sunabilmek için onurlu bir mücadele veren maden emekçilerinin "Madenciler Günü"nü kutluyor, sağlık ve esenlikler dileğiyle saygılar sunuyorum."