Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve AKP'li Belediye Meclis üyelerinin iddialarına cevap verdi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve AK Parti'li Belediye Meclis Üyelerinin ortaklaşa düzenlediği basın toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Gerek karakterim gerekse aldığım siyasi terbiye doğrultusunda yıllardır süregelen politik yaşamımda ya da insani ilişkilerimde hiçbir zaman karşılıklı polemiklerin içine girmedim. Sadece cevap vermeye değer bulduğum sorulara yine siyasi ve insani terbiyemin elverdiği kurallar çerçevesinde gerekli yanıtları verdim. Ancak tarafından geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında kullanılan seviye ve üslup bir kez daha göstermiştir ki kendileriyle aynı dili konuşmuyoruz" dedi.
Bugüne kadar kendisine yöneltilen bütün soruları yanıtlamaya çalıştığını ifade eden Başkan İsmail Eşref, "Tarafıma yöneltilmiş hiçbir soruyu yanıtlamaktan kaçınmadım, eleştirilere de her zaman saygılı oldum. Ancak sokak ağzı ile yapılan bu tür eleştirileri şiddetle kınıyorum. Ama çok ta şaşırmıyorum. Çünkü zaten tüm Türk Toplumu biliyor ki bu üslup AK Parti geleneğinde var olan bir üsluptur" diye konuştu. Belediye Başkanı İsmail Eşref, AK Parti'li meclis üyelerinin kent içinde başta yol olmak üzere hiçbir şekilde çalışma yapılmadığına dair iddialarına ise şu yanıtı verdi:
"Ben İnşaat Mühendisiyim. Yani bu tür konularla ilgili olarak gerekli teknik bilgi ve donanıma sahibim. Bu nedenledir ki, kış ortasında asfalt dökülmeyeceğini çok iyi biliyorum. Kendileri seçim yatırımı yapmak adına yağmur yağarken asfalt döktükleri için, böyle bir çalışmanın ne zaman yapılması gerektiğini sayelerinde Zonguldak halkı da artık öğrenmiş oldu. Kısacası o dönem asfalta harcanan para da o yağmur sularıyla akıp gitti. Yollara akan kanalizasyonlardan söz ederken de sanırım, kanalizasyon projesini uygulayacak olan firmanın yaklaşık bir ay önce Kozlu sahil yolunda şantiyesini kurmuş olduğundan, bu kentte yaşıyor olmalarına rağmen hala haberleri yok. İktidar partisinin belediyesi iken hazineden ancak beş yılın sonunda o da seçim arifesinde alabildikleri onay sonrası, bu projeyi başlatan kişi olarak temellerini atmak ta ne mutlu ki yine bana nasip oluyor. Proje üretmiyorlar diyerek bizi halka şikayet etmeye çalışanlar, nedense lavuar alanı projesini başladığından bu yana görmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Hatta projenin bu kadar kısa sürede hayata geçirilerek sonbahar aylarında başlayacak olmasından sıkıntı duyuyorlar. Ve şunu unutuyorlar. Biz başka belediyelere yaptırılan parkları hizmete açmıyoruz." Sözlerini sürdüren Belediye Başkanı İsmail Eşref, daha sonra şunları söyledi: "Göreve başladığımdan bu yana verilmiş tek bir büfe yoktur. Yapılan bir düzenleme çalışmasını halka bu şekilde dayatmak siyasi hezeyandan başka bir şey değildir. Şimdi ben de kendilerine 'Uzunkum'da yapılan büfeyi ben mi verdim?' diye sormak isterim. Ya da benim görev yaptığım 8 yıl boyunca kesinlikle hayır dediğim, Çarşı Karakolu karşısındaki Camlı Köşk'ün yanında bulunan mekanı ben mi kapattırdım? İşin özü şudur ki, Zonguldak Belediyesi'nin bugünkü konumu AK Parti camiasını son derece rahatsız etmekte, gelecek seçimler için şimdiden endişeye düşürmektedir. Yaptıkları sadece siyasi bir şovdur. Halka tepeden bakan, Zonguldak Belediyesi'ni sosyal belediyecilik adı altında adeta Deniz Feneri'nin uzantısına dönüştüren, Zonguldak halkının parasını sokağa döken, iktidar partisi belediyesi olmasına rağmen tüm bürokratik işlemleri Ankara'da tıkanan, aile fertleri sessizce işe alınan, elektriği, suyu kesilen, seçim kaybedilince şehir çöplüğünde evrakları yakan bir yönetimin şimdi Zonguldak Belediyesi'nin başarısı karşısında paniğe kapılmalarını aslında anlayışla karşılamak gerek diye de düşünüyorum. Eğer burada başarıyı ve başarısızlığı tartışacaksak, madem çok başarılıydılar. Zonguldak halkı neden kendilerini tercih etmedi diye bir soru sormak gereğini bile hissetmiyorum. Çünkü görev süreleri içerisinde kimin ne yaptığına, nasıl çalıştığına Zongul-dak halkı sandıkta karar vermiştir."