CHP PM Üyesi ve Zonguldak Mliletvekili Ali İhsan Köktürk dünyaca ünlü bilim adamı Mehmet Haberal’ın yoğun bakımda yatarken odasının aranmasını eleştirdi. Köktürk şöyle dedi: “Yalnız ülkemizde değil, dünya bilim çevrelerinde de, saygın bir yeri olan Zonguldak’ımızın yetiştirdiği değerli bilim insanı, Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yoğun bakımdaki odasının gece yarısı baskınıyla aranması hukuk devletiyle bağdaşmayan, ancak polis - parti devlet anlayışında görülebilecek bir uygulamadır. Kanuna aykırı addedilmesine rağmen, Sayın Haberal’ın tedavi gördüğü yoğun bakım odasında ve bina içinde gece 6 saatten fazla arama yapılması, Sayın Mehmet Haberal'ın odasında, hastane koridorlarında, odaların içerisinde geçiş var mı yok mu diye bakılması, stajyer doktorların ve hekimlerin sık sık girdikleri odaların aranmasının nedenleri kamuoyuna açıklanmalıdır.
Mehmet Haberal, hepimizin bildiği gibi ani ölüm riski altında yaşayan bir insandır. Böyle bir insanın gece saat 10.00'dan itibaren 20 ya da 30 civarında sivil polis ve 7-8 kamu görevlisinin odasına girmesi karşısında sağlık durumunun geleceği nokta ortadadır.  
AKP’nin yarattığı yargının yaptığı uygulamalar; insan hakları, hasta hakları ve kamuoyu vicdanı bakımından her geçen gün daha büyük yaralar açmaktadır.  Sayın Mehmet Haberal’a yapılanlardan utanç duyuyoruz.
İnsanları domuz bağıyla boğan canilerin salıverildiği bir süreçte kendini insanlığa adayan saygın bir bilim adamına karşı yaratı-lan bu hukuk dışı, insanlık dışı sürece karşı tüm kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz.”