Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi'nin 9'uncu Olağan Genel Kurulu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilirken gündeme ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı açılış konuşmasında, döneminde yaptığı çalışmalardan bahsederek, ülke gündemini meşgul eden konulara değindi. Topaloğlu, olağanüstü yapılan zamlara tepki göstererek, "Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülke biziz. Siyasi iktidar sermayeden yön alıyor. Muhalefetin sesi çıkmıyor.
Üzerimizde ölü toprağı serili, bu ölü toprağını atmamız lazım" dedi.
"MÜŞTERİ GİBİ BAKMAYALIM"
Topaloğlu, Zonguldak'ta yaşanan sorunlara da değinerek, "Kentimiz üniversite kenti, üniversite öğrencilerine müşteri gibi bakıyoruz. Buna karşıyız, onlar bizim geleceğimiz, onları çocuklarımız gibi görelim. Ayrıca sık karşılaştığımız sorunlardan biri de toplu yaşanan yerlerde baz istasyonlarının kurulması. Bununla ilgili yasaları çiğniyoruz. Bir diğer mağdur olduğumuz konu ise, kredi kart kullanıcılarından kaynaklanan sorunlar. Kredi kartı kullanan 20 milyon insan var. Bunların ödemeleri yapılırken yurttaşlarımız resmen soyuluyor. Bununla ilgili yasa çıkarılamadı, içi boşaltıldı. Zonguldak Tüketici Hakları Derneği her zaman vardı. İnsanlar daha çok sorunları olunca geliyorlar. Sorunları bitince bizleri unutuyorlar. Her zaman buradayız."
Konuşmanın ardından oy birliği ile Divan Yürütme Kurulu seçildi. Divan Başkanlığına Ateş Türeli, Yürütme Kurulu'na Metin Genç, Hüsamettin Ayvacı seçildi. Divan Başkanı tarafından gündem maddeleri okundu. Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Çakmak, 8.Dönem Çalışma raporunu, Denetleme Kurulu Üyesi Engin Çöl ise, Denetim Kurulu raporunu okudu.
Daha sonra Yönetim Kurulu üye listesi okunarak oylamaya sunuldu. Oy çokluğu ile Yönetim Kurulu kabul edildi. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;
Ergün Çakmak, Ali Topaloğlu, C.Adnan Bayraktar, Gülsüm Yalçıner, Zafer Kaşka, Necmettin Akman, İsmail Dede. Denetleme Kurulu'na ise, Arif Yılmaz, Engin Çöl ve Metin Genç seçildi.