Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (ZOKEV) ünlü karikatürcü Burhan Solukçu'nun anısına hazırladığı karikatür albümü, önceki akşam TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.
Karikatürcüler Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği'nin de destek verdiği etkinliğe; Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, ZOKEV Başkanı ve Karikatürcüler Derneği İl Temsilcisi Kürşat Coşgun, Burhan Solukçu'nun oğlu Turhan Solukçu'nun yanı sıra, karikatüristler, ressamlar, fotoğraf sanatçıları ve davetliler katıldı.
Slayt eşliğinde, Zonguldaklı karikatürcü Burhan Solukçu'nun eserleri izlendi.
ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun, albümün tanıtım kokteylinin hazırlanmasına emek verenlere teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:
"Ünü Zonguldak'ı aşan karikatüristimiz Burhan Solukçu'yu böylesine anlamlı bir gecede andığımız için çok mutluyum. Solukçu, Türkiye'ye çok önemli karikatürler armağan etti.
Bizim de bu karikatürleri geçmişin tozlu sayfaları arasında bırakmak içimize sinmedi. Bunun için uzun uğraşlar sonucu bu geceyi düzenledik. Albümün hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'e teşekkür ederim."
Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker de, "Derneğimiz kuruluşunun 40'ıncı yılını kutluyoruz. Türkiye'de demokrasi ve insan hakları konusunda en önde yerimizi aldık. Burhan Solukçu'yu en iyi anlatacak insan Kürşat Coşgun'dur. Bu girişime ön ayak olduğu için çok mutluyum" dedi.
Turhan Solukçu ise, babası hakkında şunları söyledi:
"BABAM UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI"
"Babam 1928 yılında Zonguldak'ta doğdu. Maden ocaklarında çalıştı ve o madenler tüm Zonguldaklılar gibi babamın da kaderi oldu.
Bu ocaklarda çalıştığı sıralarda rahatsızlanan babam, asla uzun yaşamaya önem vermezdi. Sürekli; 'Uzun yaşamak önemli değil, önemli olan nasıl yaşadığındır' derdi. Babam Burhan Solukçu kısa bir ömür yaşadı. Ancak arkasında unutulmayacak eserler bıraktı. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."