Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, 15-16 Ocak’ta yapılacak genel kurul öncesi yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, Çiller’in partinin başına gelmesinin kesin olduğunu açıkladı. Karagüzel, 19’uncu Dönem Milletvekili Ali Uzun ile ilgili çıkan haberlere de yanıt vererek şunları söyledi;
“ALİ UZUN BENİM DEDİKLERİMİ TEYİT EDECEKTİR”
“Eski Milletvekilimiz Ali Uzun’un başka partilerden aday olacağı yönünde söylentiler var. Ali Uzun, DP Genel Kurul delegesidir. DP’nin en güçlü olduğu dönemde herhalde başka partiden aday olmaz. Bunu benim açıklamam belki doğru değil ama bu soru Uzun’un bizzat kendisine sorulsa benim dediklerimi teyit edeceğini biliyorum.”
“TÜRKİYE VE DP ÇİLLER’E ENDEKSLENDİ”
“Partimizin 15-16 Ocak’ta yapılacak genel kurulda Sayın Genel Başkanımız Hüsamettin Cindoruk kesinlikle aday olmuyor. Kendisi açıkladı, hatta daha evvel bırakacaktı, kongreye götürmesi için Genel İdare Kurulu azaları ve İl Başkanları ricada bulunmuştu. Genel Kurulda Türkiye ve Demokrat Parti teşkilatları eski Başbakanımız Tansu Çiller’e endekslendi. Türkiye’de, Demokrat Parti’de, Tansu Çiller geldiği takdirde baraj sorunu olmayacak. Her ilde muhakkak ve muhakkak barajın aşılacağı bütün il başkanları tarafından bildiriliyor. Bu da Sayın Çiller’e intikal etti. Bütün iller partili partisiz, hangi partiden olduğunu bilmediğim arkadaşlar tarafından Çiller’in yalısı faks yağmuruna tutuldu. Bütün partili arkadaşlarım Çiller’in geri gelmesi için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını söylediler. Zaten vatandaşımız da bu beklenti içerisindeler. Halk bizim önümüzü kesip ‘Çiller ne zaman geliyor, o hanımı getirin. Biz Çiller’in verdiği zamla ayakta duruyoruz’ diyorlar. Tabi bu söylemler bizi hem gururlandırıyor hem de ümitlendiriyor.”
“ÇİLLER’İN PARTİYE KATILACAĞI KESİNLEŞTİ”
“Siyasi büyüklerimiz tarafından görüşmeler temin edildi. Ben kendim bizzat Tansu Hanım’la telefonla konuştum. Eski önemli bakanlarımızdan bir büyüğümüz beni aradı. Tansu Hanım’la görüştüğünü bildirdi. Tansu Hanım, Genel Başkan tarafından yapılan beyanatın kendisini üzdüğü ifadesinde bulunmuş. Bu genel başkanlık yapmayı engelleyecek bir durum değil.
Kendisi genel başkanlığa gelecek. 28 ve 31 Aralık tarihleri arasında yine eski bakanlardan biriyle görüşüp, görüştükten sonra il başkanlarını kabul edecek. Türkiye’nin her yerinden katılımlarla yalının önünde miting yapmak suretiyle partiye katılacağını açıklayacak. Bu müjdeyi de buradan biz vermiş olalım. Bazı ulusal basında Tansu Hanım’ın dosyaları olduğu konusunda iddialar var. Çiller, 8 senedir parlamento dışında, öyle bir suçu olsaydı çoktan yargılanırdı. Suçu varsa cezasını çekerdi. Bugünlerde de halk tarafından Tansu Hanım aranmazdı. Kendisinin devlet yönetimi beğenildiği için millet onu başbakan olarak görmek istiyor.”