Almanya'daki Zonguldaklılar Yardımlaşma Derneğinin ikinci başkanının vefatının ardından derneğe taziye ziyaretleri sürüyor.

Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin 20 Kasım 2011 tarihinde Almanya'ya göçün 50. Yıl anısına düzenlediği geleneksel dayanışma gecesi 19 Kasım 2011 gecesi Dernek 2. Başkanının ani - vefatı ile ileri bir tarihe ertelendi. Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş'ı Almanya Gelsenkirchen'deki ofisinde gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Yukarıbaş, 19 Kasım 2011 tarihinde Zonguldak'tan gelen misafirlerimiz için verdiğimiz yemek sırasında maalesef 2. Başkanımız Kasım Cin rahatsızlandı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ise kurtarılamadı, acımız çok büyük.
Davetlilerimizin de bizzat tanık olduğu olayın ardından böyle bir gecenin doğru olmayacağını düşündük ve ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdik. Geceye davet edilen sanatçılarımıza durumu ilettik, sağ olsunlar herkes bize yardımcı oldu. Dernek 2. Başkanımız çok sevilen sayılan bir büyüğümüzdü. Vefatının ardından derneğimize gerek Almanya gerek Türkiye'den de çok sayıda kişi, kurum, kuruluş aradı ve üzüntülerini dile getirdi.
 Almanya'da yapılan törenin ardından defin işlemi için cenazesini Zonguldak'a götürdük.
Bu süreç içerisinde bizi arayan, destek olan, acımızı paylaşan tüm halkımıza, yöneticilerimize, siyasilerimize, bürokratlarımıza Zonguldaklılar Dayanışma Derneği olarak teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.