Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M.Yesari Sezgin, Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek, bazı konularda karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Sezgin'e, Kent Konseyi Komisyon Başkanları da katıldı. Sezgin, Vali Ata'ya, eski iskelenin restore edilmesi, Fener'deki antrenman sahasının düzeltilmesi ve hava kirliliği ile ilgili konularda önerilerde bulunduklarını ve Ata'dan olumlu cevaplar aldıklarını belirtti.
Sezgin, ziyaret değerlendirmesinde şunları söyledi;
"1848 YAPIMI İSKELEMİZİ
RESTORE ETTİRECEĞİZ"
"Kent Konseyi olarak daha önce aldığımız karar doğrultusunda liman içerisinde bulunan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile tescil altına alınan 1848 yapımı eski iskelenin restore edilmesi konusunda talebimiz, bugünkü durumunu gösteren fotoğraflar ile birlikte bir kez daha Sayın Valimize ilettik. Kendisi tarafından da bu yapının restore edilmesinin doğru olacağı belirtilerek İl Özel idaresi bütçesinden restorasyonun ve gece aydınlatmasının yaptırılacağını bildirdi. Kent Konseyimize iletilen ve spor çalışma grubumuzun da gündeminde yer alan Fener'de bulunan ve amatör spor kulüplerinin kullandığı park ve fener futbol sahasının arasında kalan antrenman sahasının kullanılamaz durumunun biran önce düzeltilmesi gerekliliği konusunda Sayın Valimiz ile ortak bir görüş birliğine varılmış ve sahanın yaptırılacağı valimiz tarafından belirtildi. Bu alanda bulunan tenis kortlarının da yeniden düzenlenerek sayısının artırılması olanaklarının değerlendirilmesi konusunda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu."
"HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA
YAPILMASI GEREKENLERİ TARTIŞTIK"
"Bu iki konuda duyarlılık gösteren Sayın Valimize teşekkür ederek projelerin bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. 'Zonguldak ve Çevre Sorunları' gündemli 'Zonguldak Tartışıyor' toplantılarının ikincisinin Aralık ayının son haftası içinde geniş bir davetli katılımı ile gerçekleştirilmesi konusunda da fikir birliğine varılarak düzenlemeler konusunda Kent Konseyimiz tarafından çalışmalara başlandı. Özellikle hava kirliliği konusunda mevcut durumun tespiti ve yapılması gerekenler konusunda karşılıklı görüşlerin paylaşılabileceği toplantımız ile kentimizin en önemli sorunlarından birine kent olarak birlikte çözüm bulmamızın sağlanabilmesi amaçlanacak."