Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberinde başkan yardımcıları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Belediye yemekhanesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Akdemir, şöyle dedi:
Davetimize icabet ettiniz çok teşekkür ediyorum. Sizlerle zaman zaman bir araya gelmek şahsım olarak beni mutlu ediyor. Sizlerle fikir alışverişinde bulunmak iyi oluyor. İş şartları yoğun olduğundan sizlerle vakit ayıramıyoruz. Zonguldak'ın sorunları çerçevesinde bazen bilgilendirmeyi geç yapabiliyoruz. Eksik yapabiliyoruz. Bu anlamda ben sizlerden ve halkımdan özür diliyorum. Zonguldak'ın özellikle görevi devraldığım günden bu yana alt yapı çalışmaları üst üste geldi. Alt yapı çalışmalarımız bitti. Su alma yapılarını 10 yere koyduk. Onu bile bir haftalık süre içerisinde insanlarımız sitem etti. Bu olması gereken hadiselerden bir tanesiydi. Buna bile sabırsızlanıyoruz, havaların iyi gitmesi işimizi kolaylaştırdı. Özellikle Çaydamar Mahallesi yolundaki yolun ihale dosyası hazırlanıyor. O yolu en güzel bir şekilde Zonguldak'a yakışır bir şekilde yapmaya çalışacağım. Bittikten sonra iş kendiliğinden tamamlanacak çok güzel bir yola kavuşmuş olacağız. Biraz sabır diyoruz ama bu sabır olmalıdır. Zonguldak'ın 50 yılına hitap eden çalışmalardır. Çalışmalar üst üste gelince vatandaşlarımız serzenişte bulunacak. Onlardan şimdilik özür diliyorum. Devam eden inşaatlar dururken, bir şey yapmak olmuyor. Çalışmalar bittikten sonra çok da güzel hizmet getireceğimize inanıyorum.
Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler veren Akdemir, Arıtma Tesisimiz, Kasım ayında güzel bir çalışma yapacağız.
Su alma yapıları denendi. Yukarıdan gelen atık suların nereye gittiği, kaçak var mı yok mu denemesi yapıldı. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. İnşallah bundan sonra da çıkmaz dedi.