Ziraat Bankası Karadeniz Ereğli Şubesi'nden 840 lira tutarındaki eşinden kalan emekli maaşını çeken Naciye Yavuz, parasının tamamını, Devrim Bulvarı'nda, Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin yakınlarındaki bir noktada düşürdü. Aradan sadece birkaç dakika zaman geçtikten sonra kaybolan para Kamyon şoförlüğü yapan Mehmet Güvendik adlı vatandaş tarafından bulundu. Güvendik, parayı eksiksiz olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim etti.

Parasının bulunduğundan habersiz olarak Zabıta Müdürlüğüne gelen Naciye Yavuz, bir önceki gün bankadan çektiği parasını düşürdüğünü belirterek yardım istedi. Kendilerine teslim edilen ve zabta geçirilen paranın, Naciye Yavuz'a ait olduğunu tespit eden Zabıta görevlileri, kayıp para ile ilgili çeşitli sorulara yanıt alıp, paranın çekildiği bankadan da gerekli bilgileri alarak detayları eksiksiz olarak öğrendikten sonra, kayıp parayı sahibine tutanakla teslim ettiler. Maaşını yolda düşüren ve bir vatandaşın duyarlılığı sayesinde sıkıntısı çözülen Naciye Yavuz, parasını kendisine teslim eden Zabıta memurları Nuri Öner ve Mehmet Çelik'e teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi yakınlarında parayı bulan Mehmet Güvendik, kamyon şoförlüğü yaptığını ve Rize'ye gitmeden önce Ereğli'ye uğradığını parayı bulduktan hemen sonra Zabıta memurluğuna teslim ettiğini belirtti.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Güvendik, Paranın sahibini tanımıyorum Beni aradı çok memnun olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Emekliyim dedi. Ereğli'ye gelince uğrayın görüşelim, kamyoncusunuz Ereğli'ye geldiğinizde uğrayın gerekirse bizde kalın dedi. Tabiki benim böyle bir beklentim yok. Dilerim bu tip olaylarda herkes benim gibi davranır dedi.

 

Naciye Yavuz, düşürdüğü parasını Kdz. Ereğli Zabıta Müdürlüğünden teslim aldı.