Milletvekili Ercan Candan, parti İl ve Ereğli İlçe Yöneticileri ile Ormanlı Beldesi'ni ziyaret etti beldenin sorunlarına ve çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Candan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde Zonguldak'a gelerek bir toparlama yapacağını belirtti.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, Ormanlı Beldesinde çeşitli ziyaretlerde bulunup esnafla bir araya geldi. Beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ve Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öncelikle Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'i makamında ziyaret eden Candan, belde ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

LOJMAN TALEBİ

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, beldelerinde 2 bin civarında öğrenci ve 150 öğretmenin bulunduğunu belirterek, Vekilimizden öğretmenlere Toki kanalıyla bir lojman yapılması konusunda yardım istiyoruz. Buraya gelen öğretmenleri konut problemi nedeniyle tutmakta zorlanıyoruz dedi.

AYRIM GÖZETMİYORUZ

Milletvekili Candan, Toki yetkilileriyle görüşüp Ormanlı'daki bu sorunun aşılması için yardımcı olacağını belirterek, Ayrıca Ereğli'ye yapılacak 9 okuldan bir tanesini buraya yapacağız, bunun yanında birde spor salonu yapma çalışmalarımız sürüyor sözleri ile konuştu. Candan, belediyelere ayrım gözetmeksizin destek olduklarını açıkladı.

ORMANLIYA MÜJDE

Milletvekili Ercan Candan, daha sonra Ormanlı'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Candan, Ormanlı havzasının su problemini çözmek için gölet yapımı ve 112 Acil Servis kurulması yönünde 2 ayrı müjde verdi. Candan, vatandaşlarla yaptığı toplantıda, Milletvekilliği döneminde en çok önemsediği konulardan biri olarak köylerdeki su sorununu gördüğünü belirterek, Vekilliğim süresince bitmesini istediğim en önemli şeylerden birisi su meselesidir. Ormanlılara buradan bir müjde olsun bu bölgeye 3 ayrı gölet yapacağız. DSİ'den yetkililer önceki haftalarda geldiler, yerleri tespit ettirdik. Karakavuz bölgesine, Çaylıoğlu'na ve birde Gümeli'ye gölet yapacağız. Böylelikle su problemini kalıcı çözmüş olup, birde bu göletlerin çevresine parklar yapıp, ailelerin gezebileceği, dinlenebileceği mesire alanlar olacak. Tabi belediyemizde bu işi projelendirecek dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI ZONGULDAK'A GELECEK

Yol problemleriyle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önümüzdeki süreçte Zonguldak'a geleceğini söyleyen Candan, şu açıklamayı yaptı; Devletin yapabilecekleri konusunda yol, sağlık, okul, su bu tür işlerde bu bölgeye hizmet getirmek için uğraşıyoruz. Ereğli'nin tarihinde ilk defa Ereğli bölgesine 9 okulu aynı anda yapma kararı aldık. 3 tanede Alaplı'ya yapılacak. Bu okullardan biride buraya olacak. Bir spor salonu buraya kazandırmaya uğraşıyoruz. Yol konusunda 2014 yatırımına Ormanlı ile Alaplı arasını yatırımına aldıracağım. Ayrıca Eğerci'ye inecek bir yol İl Genel Meclisimiz programa aldı, bu yaz çalışmalara başlanacak. Yollar konusunda bakan beyle bizzat görüştüm. Bakan şu hakkı bize verdi, 'Evet Zonguldak'ı geri bıraktık' dedi ve bize, Önümüzdeki günlerde Zonguldak'a geleceğim ve  Zonguldak'ı bir toparlayacağım' sözünü verdi. Benim bu bölge insanına bir vefa borcum var ve ben bunu ödemek istiyorum. Onun için biz buralara geldik. Başka bir beklentimiz yok.

ÇAKIR'DA BİLGİLENDİRDİ

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'da,  450 yatak kapasiteli Ereğli Devlet hastanesi, fen lisesi, Adliye binası,  vergi dairesi binası, yüksekokul projesi ve Liseler kampüsü konusunda vatandaşlara bilgi aktardı. Milletvekili Candan ve AK Parti heyeti ile AK Partili Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer'in hayatını kaybeden annesinin Serintepe köyünde düzenlenen cenaze merasimine de katılarak başsağlığı diledi. Milletvekili Candan'ın Ormanlı beldesine yaptığı ziyarete, İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Ormanlı Belde teşkilatı, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Arslan, Nail Eski ve İsmail Tak katıldılar.