Avrupa Birliği ile Türkiye arasında başlatılan projeler kapsamında ilimizde Anadolu Kız Meslek Lisesi hazırladığı "Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Proje Bilgilendirme Toplantısı" dün yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Arslan ve Ali Yılmaz, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkanı Kürşat Coşkun, merkez ve ilçelerdeki lise müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.
Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Proje Bilgilendirme Toplantısı'nda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Arslan yaptı. Arslan, toplantının, bilgileri gelen konuklara aktarmak olduğunu ve il düzeyinde ortak neler yapılabileceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti;
"2004 yılından beri toplam 8 projemiz onaylandı. Ülkemizdeki eğitim, rehberlik ve yönlendirme nasıl yapılıyor. Bu proje çalışmalarında yapmış olduğumuz geziler esnasında velilerin çok bilinçli olduğunu gördük. Sorduğumuz sorularda verilen bilgilerde de velilerin çok bilinçli olduğunu gördük. Ülkemizde bu yönde velileri kapsayan çalışmalar yapılmalıdır. Bunun için siz değerli okul müdürü arkadaşlarımıza ve öğretmenlere çok büyük görev düşüyor. Çalıştığınız okullarda sadece öğrencileri yönlendirmeniz yeterli değil. Velileri yönlendireceğiz ki gelecekte onlarla daha büyük başarılar sağlayabiliriz." Konuşmanın ardından Anadolu Kız Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından slayt sunumlar yapıldı. Sunumlarda "Eğitime Rehberlik ve Psikolojik Rehberlik" ve "Mesleki Rehberlik" konuları ile ilgili bilgiler verildi.