Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilciliği'nce üyelere yönelik tanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi. Eğitim anlamında yaşanan sıkıntılara dikkat çekildi, okul yöneticileri hakkında bağış konusunda açılan soruşturmalara farklı bir yorumda bulunuldu.

Kdz. Ereğli Keşan Restauranta düzenlenen kaynaşma kahvaltısına Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, üyeler ve eşleri katıldı. Kahvaltıda konuşan Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla üyelere yönelik bir kaynaşma ve tanışma kahvaltısı düzenlediklerini söyledi. Öğretmenlere başarılı bir öğretim yılı dileyen Usta, 2011-2012 eğitim, öğretim yılının başlaması ve üyelerin tanışmaları münasebetiyle bu organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonu, öğretmenlerimizin çoğunun hafta sonu tatillerini Kdz. Ereğli'ye giderek değerlendirdiklerini de düşünerek kahvaltı programını yönetim kurulu olarak Ereğli'de yapma kararı aldık. Bizi kırmayarak kahvaltı programına gelen üyelerimize çok teşekkür ederim. Katılımın yoğun olması, yönetim kurulumuzu ziyadesiyle memnun etmiştir. Üyelerimize 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Soruşturmasız, görev yerinde huzurlu, maddi sorunları düşünmeyen bir yıl dilemek isterdim. Ancak yeni eğitim ve öğretim yılında 40 bin okulun bağış topladıkları gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulmaları,750 bin öğretmeni ilgilendiren rotasyonun Bakanlıkça tartışıldığı, öğretmen ve idarecilerimizi rahatsız eden gelişmelerle başladı.

BAKANA BİLGİ VERİLDİ

Oysaki 5 Ekim Dünya öğretmenler gününde Bakanımız Ömer Dinçer, 'Öğretmenlik mesleğinin onuru, saygınlığı ve itibarını daha iyiye, daha güzele doğru taşımak, çalışma koşullarını iyileştirmek, tıpkı Cumhuriyetin kuruluş yıllarında olduğu gibi gençlerimiz için yeniden bir ideale dönüştürmek için atacağımız her adımın, bizi Türkiye'nin aydınlık geleceğine biraz daha yaklaştıracağına yürekten inanıyoruz' demişti. Sözleri ile icraatları arasında tezatlık olan Bakanımızın daha yeni bir bakan olduğunu, eğitim camiasından olmadığından, okulların ve öğretmenlerin sorunlarını tam olarak bilemeyeceğini düşünerek Türk Eğitim-Sen Genel Merkezince bakanımıza konuyla ilgili bilgiler verilerek, tavsiyelerde bulunuldu.

10 BİN TL'YE KADAR BAĞIŞ

Velilerden zorla alınan velinin ekonomik bütçesini sarsan 500 TL'den başlayıp 10 bin TL'ye kadar bağış alan okul müdürlerinin, Okul Aile Birliği hesaplarında 300 bin TL parası olan okullarımız için, bu inceleme ve soruşturma haklı bir gerekçeye sahiptir. Ancak yeterli ödeneği olmayan, okulunun temel ihtiyaçlarını karşılamak için velilerin gönüllü olarak yaptığı bağışlara muhtaç halde, okulunu idare etmeye çalışan idarecilerimiz içinde haksızlık olmuştur. Bakanlığımız öğrenci başına okullarımıza ödenek gönderir ve buna rağmen velilerden bağış alan idarecilerimiz olursa, elbette bu idarecilerimiz hakkında soruşturma ve inceleme yapmak doğaldır dedi.

ROTASYON KONUSU

Rotasyon konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Usta, Rotasyon denetim mekanizmasının sağlıklı yürütülememesinin bir ürünüdür. Başarılı bir kişi orada mutlu ise öğrenci ve çalışanlar da mutlu ise bu kişinin yerini neden oynatırsınız. Kişi başarısızsa bu işi beceremiyorsa ona da gereğini yapmalısınız. Ama yapılamadığı için kurunun yanında yaş da yakılmaktadır. Bu konularda Bakanımıza güvencimiz sonsuzdur, en adil kararları vereceğine yürekten inanıyoruz. Sendikacılığın temel görevi ve sorumluluğu, üyelerinin menfaatlerini gözetmesi ve iyileştirmesidir. Alaplı Türk Eğitim-Sen Temsilciliğince bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bağlamda üyelerimiz mutlu edecek organizasyonlar düzenlemeye devem edeceğiz. Haksızlıklar karşısında da üyelerimizin ezilmemesi için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz. Unutulmamalıdır ki eğitimin kaybettiği yerde ülke kaybeder gelecek kaybeder diye konuştu.