Vergi Haftası nedeniyle Kdz.Ereğli ve Alaplı Vergi Dairesi  tarafından kutlama programı düzenlendi.

21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Kdz. Ereğli Vergi Dairesi’nce oluşturulan kutlama komitesi etkinliklerine başladı. İlk etkinlik Atatürk Anıtına çelenk konuldu saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, Vergi Dairesi çalışanları, ilçede faaliyet gösteren mali müşavir ve muhasebeciler hazır bulunduğu ilk etkinlik hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
“İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR”
Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez ve kutlama komitesinde yeralan Osman Günay, Necati Yaman, Ertuğ Ak ve Serap Kutlu daha sonra Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ettiler. Kdz.Ereğli Kaymakamı Çay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kdz.Ereğli vergi açısından Zonguldak’ın birinci sırasında yer alıyor. Bu başarının elde edilmesinde katkısı olan başta vergi dairesi çalışanları olmak üzere tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Diğer taraftan vergisini zamanında ödeyen Ereğli esnafı ve mükelleflerini de bu hassasiyetleri nedeniyle kutluyorum. Vergi sorumluluktur. Her türlü sorun karşılıklı diyalog ve işbirliği ile çözülür. Kazancımızın bir bölümünü vergi olarak vermek vatandaşlık görevidir” sözleri ile konuştu.
“İHTİYAÇ DUYUYORUZ”
Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Gülmez’de, hafta kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Vergi konusu sadece maliye çalışanlarının meselesi değildir. Tüm kamu kurumlarının bu konuda desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.
ETKİNLİKLER SÜRECEK
Hafta boyunca 22 Şubat 2011 Salı günü ise Sanayi ve Ticaret Odası, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ziyaret edilmesi ile tamamlanacak. Çarşamba günü ise Kdz.Ereğli Lisesinde vergi konulu bilgilendirme toplantısı, 10.30-16.30 vergi dairesi önünde kan bağış kampanyası, 19.00-24.00 saatleri arasında Kdz.Ereğli Mühendisler Derneğinde Kdz.Ereğli ve Alaplı Mal Müdürlüğü personeli ve başkanlık yemeği.
ALAPLI’DA ETKİNLİK
Alaplı'da vergi haftası dolayısıyla bir kutlama töreni düzenlendi. Alaplı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Alaplı Mal Müdürü Adnan Çetin, Alaplı Nüfus Müdürü Halil İpek, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mal müdürlüğü personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Alaplı Mal Müdürü Adnan Çetin, verginin önemine değindi. “Türkiye bilgi, sevgi ve vergi ile kalkınıyor” sloganıyla kutladıkları Vergi Haftası ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Çetin, “Vergi Haftası nedeniyle 21 ve 27 Şubat 2011 tarihleri arasında Alaplı Mal Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde kan bağışı kampanyası düzenledik.
HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAK
Vergi Haftası etkinliklerinde kan bağışı kampanyamızı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasına halkımızın destek vermesini bekliyoruz. Kutlamalar kapsamında ilçemizdeki okullarda verginin önemini çocuklarımıza anlatmak amacıyla vergi konusunda seminerler vereceğiz. Ayrıca 26 Şubat 2011 Cumartesi günü Akçakoca sahil yolu ölüce mevkiinde ağaç dikilerek maliye hatıra ormanı oluşturacağız” dedi.
Törenin ardından Alaplı Mal Müdürü Adnan Çetin, Mal Müdürlüğü Şefi Yılmaz Demirci ile birlikte Ereğli Kaymakamı, Alaplı Kaymakam Vekili İbrahim Çay ve Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaret etti.