Şehir Plancıları Odası Zonguldak Temsilcisi Yesari Sezgin, İmar planındaki viyadük kaldırılabilir dedi. 
Yesari Sezgin yaptığı açıklamada, Zonguldak İmar planında 30 yılı aşkın süredir yer alan ve bugün itibarıyla uygulanabilirlik imkanı kalmayan viyadük geçişinin imar planından kaldırmasını değerlendirmemiz gerekiyor. Yıllardır yapılmayan ve yapılması gündemde olmayan viyadükün bu şekilde imar planında yer almaya devam etmesinin bir anlamı bulunmasının yanında altındaki alanların kente kazandırılmasının önünü kapatmaktadır.
Viyadüğün geçtiği alanlardaki mevcut yapılaşmalar da göz önüne alındığında uygulama imkanı görülmeyen viyadüğün, plandan kaldırılması ile altındaki noktalarda yeni kullanım alanları yaratılabilecektir. Pazaryerinde düşünülen proje için ve Lavuar alanının bir kısmın için de sınırlama getiren viyadükün kaldırılması bu alanlarda daha rahat ve uygun proje düzenleme fırsatı yaratacaktır.
Bu amaçla Karayollarına gerekçeleri ile birlikte yapılacak bir başvuru ile uygun görüş almak mümkün olabilecek ve uzun süredir imar planında yer aldığı halde yapılmayan ve yapımında gündemde olmayan viyadükün kaldırılması sonucu altındaki alanlar çevresiyle uyum sağlayacak şekilde planlanarak kentsel mekan anla-mında daha olumlu bir şekilde değerlendirilebilecektir dedi.