Son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklıkları nedeniyle uyarıda bulunan sağlık uzmanları, yaz aylarında vücudun susuz bırakılmaması gerektiği ifade etti.
Zonguldak'ta özel bir hastanin başhekimi Dr. Ahmet Bayram, mevsim normallerinin üzerinde seyir eden yaz sıcaklıklarda bir takım önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Özellikle vücudun susuz bırakılmaması konusunda uyaran Bayram, İçebildiğiniz kadar sıvı tüketin, özellikle de su tüketiminizi arttırın. Ayrıca su oranı yüksek yaz sebze ve meyvelerinden bol bol tüketmeye özen gösterin dedi. İçeceklerin derin dondurucu soğutulması yerine içeceklerin içerisine buz konulmasını tavsiye eden Bayram, aşırı yaz sıcaklarında alınması gereken önlemleri ise şöyle anlattı:
Vücut ısınızı düşürmek için, soğuk yerine ılık duş alın. 2-3 saat önceden buzdolabına koyduğunuz küçük havlular ile kurulanın ve serinleyin. Eğer tatilde veya yolculukta iseniz, ellerinizi, ayaklarınızı ve eklemlerinizi sık sık soğuk su ile ıslatın. Günlük hayatınızda rahat ve sentetik olmayan kumaşlar giyinin. Rahat olmayan, sentetik ve sıcaklığınızı arttıracak kıyafetleri yazın asla giyinmeyin. Çantanızda her zaman, her yerde küçük bir el fanı taşıyın.
Rahat ve açık ayakkabılar giyin. Ayağınızın nefes almasına izin verin. Bantlı sandaletleri tercih ediyorsanız, az bantlı ve rahat olanları giyinin. Bayram, özellikle güneş ışınlarının dik vurduğu öğlen saatleri olmak üzere uzun süreli güneş ışınlarından kaçınılması gerektiğini de sözlerine ekledi.