Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası nedeniyle Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ı ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yorulmaz, ziyarette siyasi partilerin bir araya gelip polis, asker ya da sivil vatandaş vurana bir kanun çıkarıp da vur emri çıkarılırsa rahatlayacaklarını söyledi.
Coşkun, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
COŞKUN; "ŞEHİT AİLELERİMİZİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ"
"18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama haftasında şehit aileleri derneğini ziyaret ettik. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana şehitlerimizin akıttıkları kanlarla bu topraklar üzerindeyiz. CHP ailesi olarak, şehitlerimize bu ülke için yaptıkları nedeniyle hepsini saygıyla anıyoruz. Bütün şehit ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Bulunduğumuz süreçte şehit ailelerini en azından acılarının dinmesi adına toplumda sıkıntılarının giderilmesi gerekiyor. O anlamda bunu önemsiyoruz ve bugün onun için buradayız. CHP olarak şehit ailelerimizin yanındayız. Bu anlamda İstanbul Milletvekilimiz Ümit Oran'ın Meclis Genel Kurulu'na verdiği şehit ailelerinin sıkıntılarının giderilmesini içeren yasa teklifini sizlere sunuyorum. Şehit ailelerimizin acılarını paylaşıyor, başkanıma nazik karşılamalarına teşekkür ediyorum, her zaman yanlarındayız. Sıkıntı ve sorunlarının çözümünde yanlarında olduğumuzu belirtirim."
Ziyaret için teşekkür eden Yorulmaz ise, şöyle konuştu;
"ÖZGÜRLÜK YOK DİYENLER, ÖZGÜRLÜĞÜ DAHA FAZLA ALANLAR BİZDEN FAZLA BAĞIRIYOR"
"Yine Hakkari-Çukurca'da 5 polisimiz daha şehit oldu. Zor dönemlerde Çanakkale ve Dumlupınar şehitlerini anarken, bu şehitlerimizin de haberi gelmesi Türkiye'deki şehit ailelerini üzmüştür. Ancak son zamanlarda Güneydoğu'daki PKK'lar, Ermeni kökenliler bütün şehirlerimizde hem sivillere, hem devletin arabalarına zarar veriyorlar. Şehit Aileleri olarak biz bunları nefretle kınıyoruz. Özgürlük yok diyenler, özgürlüğü daha fazla alanlar bizden fazla bağırıyorlar. Biz 20 yaşında çocuklarımız vermişiz, onlar kadar bağıramıyoruz. Herkesin Çanakkale'de babası, dedesi vardı, ama bizim 20 yaşında çocuklarımız ölmüş. Umut ediyorum ki, bundan sonra siyasi partilerin bir araya gelip de polis vurana, asker vurana, ya da sivil vatandaş vurana, bir kanun çıkarıp da 'vur emri' çıkarsa belki rahatlarız. Yoksa başka türlü olmayacak."