Kdz.Ereğli’ye Kıyıcak Köyü Kavakdere Mahallesi kadınları, bir çimento fabrikasından dökme beton taşıyan ağır tonajlı kamyonların süratli seyir etmeleri vatandaşı çileden çıkardı. Jandarma güçlerinin 1 saatlik çabası sonrasında yol trafiğe açıldı. Öte yandan özellikle Kdz.Ereğli-Alaplı, Kdz.Ereğli-Kandilli yol güzergahında da başta belediyelerin temizlik araçları olmak üzere oldukça süratli seyir etmeleri zaman zaman facialara davetiye çıkartıyor. Yetkililerin bu konuda biran önce titiz bir çalışma yaparak bir ciddi denetim yapması isteniyor.

Kıyıcak Kavakdere Mahallesi sakinlerinden 50 kişilik bir grup, OSB bölgesinde faaliyet gösteren özel bir çimento fabrikasına yük taşıyan ağır tonajlı kamyonların mahallelerinden süratli geçtiklerini, çocukların can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle ağaç kütükleri ve taşlarla yolu trafiğe kapattı. Mahalle sakini Filiz Ayyıldız, “Ağır tonajlı kamyonların köy içinden çok hızlı geçtikleri için çocuklarının ve kendilerinin canlarının tehlikede olduğunu öne sürdü. Defalarca yetkilere şikâyette bulunduklarını anlatan Ayyıldız, “Bizim mahalle Ereğli OSB yolu değil. OSB yolu Kıyıcak altından geçiyor, oradaki köylüler ağır tonajlı kamyonlar geçiyor diye yolu trafiğe kapatmışlardı. Bu kamyonlarda bizim yolumuzu kullanıyorlar. Burada her gün kedilerimiz köpeklerimiz kamyonların altında can veriyor. Yolun kenarlarında çocuklarımız oyun oynuyor. Çocuklarımızdan birisi bu kamyonların altında kalırsa bunu hesabını kim verecek? Evimizin önünde tozdan gürültüden oturamıyoruz. Muhtarımız bile bizimle ilgilenmiyor. Ereğli Kaymakamlığı'na şikâyette bulunduk. Ancak kimse ilgilenmedi. Kamyoncular bile yoldan geçerken bize el kol hareketi yapıyor.” diye konuştu.
Kdz Ereğli İlçesine bağlı Jandarma ekipleri olay yerine gelerek mahalleli kadınlarından yolu açmasını istedi. Yaklaşık bir saat süren ikna görüşmelerinin ardından mahalle kadınları yolu trafiğe açtı.