Toplu görüşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Birleşik Kamu-İş Zonguldak Sözcüsü Kahveci, "Geçen yılda toplu görüşmelere katılacak olan konfederasyonları uyarmıştık. Bu uyarılar dikkate alınarak %2'lere imza atmadan masadan ayrıldılar. Bu kez de  %3'lere imza atanlarsa, kamu çalışanlarını satma, kamu çalışanlarına ihanet yapmakla suçlayacağız" dedi.

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Zonguldak Sözcüsü Metin Kahveci, 15 Ağustos tarihinde başlayan toplu görüşme sürecine ilişkin düşüncelerini kamuoyuna açıkladı. 2001 yılından bugüne kadar hükümet ile yetkili konfederasyonlar arasında her yıl olmak üzere sekiz toplu görüşme yapıldığını belirten Kahveci, dokuzuncu görüşmenin ise 15 Ağustos 2010 tarihinde başladığını, bugüne kadar yapılan görüşmelerin hiçbirisinden kamu emekçilerini mutlu edebilecek bir sonuç çıkmadığını söyledi. "Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir" atasözünü kullanan Kahveci, "Bu yıl yapılacak görüşmelerin sonucunda da bu tablonun değişmeyeceği yönünde ciddi kaygılarımız var. Ne yazık ki bu sekiz yıllık süreçte oyun aynı, sonuç aynı, oyuncular aynı sadece zaman zaman roller değişmiştir" dedi.
UYARILAR DİKKATE ALINDI
Kahveci konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, bu yıl yapılacak görüşmelere katılacak Konfederasyonları kamu emekçilerine yakışır bir tavır almaya ve duruş sergilemeye davet ediyoruz.  Geçen yılda toplu görüşmelere katılacak olan konfederasyonları uyarmıştık. Bu uyarılar dikkate alınarak %2'lere imza atmadan masadan ayrıldılar. Bu kez de  %3'lere imza atanlarsa, kamu çalışanlarını satma, kamu çalışanlarına ihanet yapmakla suçlayacağız. Kamu Emekçileri lehine bir kazanım elde etmeden masadan kalkmayın diyoruz. Eğer hükümet çözüme yanaşmazsa o masayı hep birlikte terk ederek bunun hesabını sorma kararlılığınızı hep birlikte koymalıyız diyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Kamu Emekçileri lehine ortaya koyacağınız her türlü eyleme bütün gücümüzle destek olacağız ve üzerimize düşeni yapacağız. Siz yeter ki kamu emekçilerine yakışan tavrı sergileyiniz ve dik durunuz. Bunu yapacak iradeye ve kararlılığa sahip değilseniz de bu oyunun daha fazla parçası ve figüranı olmayınız                                                            
 TALEPLERİMİZ
En düşük kamu emekçisinin maaşı, Temmuz 2010 açlık ve yoksulluk sınırı rakamları toplamının yarısı olan 1732 TL'nin üzerinde olmalıdır. Bütün kamu emekçilerine insan onuruna yakışan bir maaş ve ücretlendirme sistemi uygulanmalıdır bu çerçevede tüm kamu emekçilerine 325 TL maaş artışı yapılmalıdır. Gelir vergisi dilimleri yükseltilmeli, vergi oranları düşürülmelidir. Performans uygulamasına son verilerek bütün kamu emekçilerine; biri tatilde olmak üzere yılda üç maaş tutarında ikramiye verilmeli. Kamu emekçilerine yönetime katılma ve demokratik temsiliyet hakkı verilmelidir. Kamu emekçilerine siyaset yapma ve siyasi partilerde çalışma hakkı tanıyan yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Key ödemelerini alamayan kamu emekçilerine alacakları yasal faizi ile birlikte en kısa sürede ödenmelidir. Kamu emekçilerinin şehir dışında yüksek öğrenim gören çocuklarına eğitim yardımı yapılmalı ve yurtlardan öncelikli yararlandırılmalıdır.  Görevleri nedeni ile terör olaylarından zarar gören ve hayatını kaybeden kamu emekçileri şehit veya gazi olmuş gibi değerlendirilmelidir. Asli ve sürekli kamu hizmeti niteliğinde olan hizmetlerin memurlar tarafından yapılması anayasal bir haktır. Bu nedenle sözleşmeli, geçici personel ve usta öğretici uygulamasına son verilerek bütün kamu emekçilerine kadro verilmelidir. Bütün kamu emekçilerinin çocuklarının ihtiyacını karşılayacak düzeyde ücretsiz kreş açılmalıdır. Kadın çalışanların 20, erkek çalışanların 25 hizmet yılını doldurduğunda yazılı talepleri halinde yaşına bakılmaksızın emekli olması sağlanmalıdır. Emekli ikramiyesi ve emekli aylığı insanca yaşayabileceği bir düzeye getirilmelidir. Grevli Toplu Sözleşmeyi ve iş güvenliğini temel alan çağdaş bir düzenleme yapılmalıdır.  Zorunlu bölgelerde çalışan kamu çalışanlarına derece ve terfi uygulamalarında aynı haklar verilerek memurlar arasındaki üvey evlat muamelesi kaldırılmalıdır. Kamu çalışanları arasında kariyer basamakları uygulamasını sınava bağlı olarak değil,  memur sicil ortalamalarının en az 80'den aşağı olmamak koşuluyla, herkesi kapsayıcı bir şekilde içine alarak uygulanmalı ve kontenjan sınırlandırılmalarına son verilmelidir. Memur emekli maaşının; görev aylığının en az %80, %75 aralığındaki oranlar uygulanmalıdır."