Zonguldak Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Mali Kongresi iptal edildi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı salona polis çağırıldı ve ardından mali kongre iptal edildi.

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen mali kongrede Eski Başkan Hüseyin Özdemir kürsüye geldi. Faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider tablosunun okunmasının ardından konuşma yapan Özdemir, şöyle dedi:

"ANLAŞILMAYANLARI İZAH EDECEĞİM"

Faaliyet raporu dinlediniz bilanço dinlediniz. Gelir gider tablosu dinlediniz. Ben muhasebecilikten geldiğim için bir çok şeyi anladım. Anlaşılmayan noktaları izah edeceğim. Kooperatif bu sene kar mi etti zarar mi etti anladınız mı? Zarar etti. Geçinemiyorduk, kooperatifin vergi sigorta borcu var. Kooperatifin durumu 31 Aralık'a göre size aktarıldığı için bazı şeyler o faaliyet raporu ve bilanço da görülmüyor.

ÇOK ŞEYLER OLDU

Dört aylık geçen sürede de çok şeyler oldu. Ercan Şehri bu kooperatifin Alaborina'da yaptığı seçimde 6 Şubat 2012 günü spor salonunda yaptığı seçimde bu kooperatifi iki ayda açacağını bankada birikmiş borçlara kefil olacağını söyledi. Kooperatifi açamadı, borçlara da kefil olmadı. Yapamayacaksan demeyeceksin. Bunun cezasını ben de geçmişte çektim. Şimdi sen de sıkıntı duyuyorsun. Nasıl yapacağımı neler söyleyeceğimi seçim konuşmamda yapacağım. Burada aktarılan bütün bilgiler Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçelerde araştırıldığı için detayına girmek suç sayılacağından mahkemeye konu olduğu için detayına inmeyeceğim. Buraya dört ay müfettiş geldi, bir sürü eksiklik var. Ben istiyorum ki burada şu anda faaliyette bulunan esnaflar temsil edilsin.

SALONA POLİS ÇAĞIRILDI

Gündemin dördüncü maddesi oylanmaya açıldığında salonda tansiyon yükseldi. Hüseyin Özdemir'i destekleyen üyeler mali kongrenin devam etmesini istedi. Salona polis çağrılmasının ardından güvenlik önlemleri alındı. Divan Başkanı Mehmet Azman, hükümet komiseri ve divan üyeleri ile yaptığı görüşmede mali kongrenin iptal edilmesi için tutanak tuttu. Tutanağın okunmasının ardından mali kongre iptal edildi.

SALONDA TARTIŞMALAR YAŞANDI

Tansiyonun iyice arttığı salonda üyeler birbirleri ile tartışarak salonu terk etti. Salon çıkışında tepki gösteren Hüseyin Özdemir ise "Ben bu kooperatifi üç beş kişiye bırakmam" diye konuştu. Polis nezaretinde salonu terk eden Divan üyeleri lobi de bekledi. Gazetecilere demeç veren Divan Başkanı Mehmet Azman, "Zonguldak'a yakışmayan bir durumdu. Böyle olmaması gerekiyordu" dedi.