Pınar Caterig'in sahibi Şevki Kılıç, doğalgazın maliyetleri düşürdüğüne dikkat çekti.

Karadeniz Ereğli'de doğalgaz kullanım oranı arttıkça kentin havası da temizleniyor. Yaklaşık 100 bine yakın nüfusa sahip Karadeniz Ereğli'de yaklaşık 17 bin 500 doğalgaz abonesi bulunuyor. İlçenin tamamının doğalgaza geçmesi açısından bu yıl yapılacak yatırımlar ile kullanıcı oranının 25 binlere kadar çıkması bekleniyor.
Doğalgaz kullanıcılarından biri olan Pınar Caterig'in sahibi Şevki Kılıç, aylık yakıt masraflarının üçte iki oranında düştüğünü ve bu rakamın genel maliyet içinde büyük bir rakama isabet ettiğini belirtirken şöyle dedi:
"Biz ayda örneğin 10 bin TL yakıt ücreti ödüyor isek, doğalgaza geçince bu rakam birdenbire 3 bin TL'ye kadar düştü. Bu çok ciddi bir rakam. Üçte iki oranında yakıt giderinden kurtulmamız bu kriz döneminde bize büyük nefes aldırdı. Doğalgazın ayrı bir avantajı da hava kirliliği oldu. Biz Zirve Kentte oturuyoruz. İnanın Ereğli'nin üzerindeki havayı daha iyi görebiliyoruz. Katı yakıttan vazgeçildiğinden bu yana Ereğli'nin havası değişti. Sağlık açısından avantaj yakaladık. Çocuklarımızın astım ve bronşit hastalığına yakalanma riski azaldı. Çevremdeki dostlarımla konuşuyoruz da; izolasyonlu binalarda yakıt bedelleri de çok düşük. Ben doğalgazı tüm dostlarıma öneriyorum?"