Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın vatandaşlara baskı yapıldığı iddialarının açıklanmasını istedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın, referandum dolayısıyla köy ziyaretlerinde bulunan İl Genel Meclisi üyeleri vasıtasıyla baskı yaptığı iddialarının açıklanmasını isteyen İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, her zaman vatandaşın yanına gittiklerini söyledi.
Vatandaşlara hiçbir zaman olmayacak bir şeyi söylemediklerini söyleyen Terzi, şöyle dedi:
"Referandum süreci geride kaldı. Biz vatandaşlarımıza referandumla ilgili bilgiler verdik, onlarında taleplerini dinledik. Yapacaklarımızı onlara doğru, dürüst bir şekilde söyledik. Ne zaman yapabileceğimizi söyledik. Kesinlikle vatandaşlarımıza yapılmayacak bir işi, referandum vesilesiyle veya daha önce de vatandaşlarımıza hiçbir zaman olmayacak bir şeyi söylemedik, doğru olmayan vaatlerde bulunmadık.  CHP Milletvekili Ali Koçal, 'Köylere gidildi, vatandaşlara İl Genel Meclisi üyeleri vasıtasıyla baskı yapıldı' dedi. Bunu kim yapmışsa, bize lütfen ismini söylesin. Hangi köye yalan vaatlerde bulunmuşuz, bunları lütfen bize bildirsin. Laf olsun diye söylenmesin, biz kesinlikle vatandaşlarımıza kesinlikle böyle şeyler söylemedik. Söylemeyiz de, biz ilk defa vatandaşın ayağına gitmiyoruz. Biz her zaman gidiyoruz. Seçim nedeniyle birileri gibi onların ayağına gitmiyoruz. Biz onlarla yaz, kış her zaman onlarla beraberiz. Böyle lafları söyleyenler ispat etmek zorundadırlar. Bir milletvekili bunu söylüyorsa ispat ederek söylemek zorundadır. İnşallah milletvekili olan arkadaşlarımız böyle durumlara bir daha başvurmazlar."