Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu, Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bölgemizde termik santral tehlikesine dikkat çekti, Alacaağzı’ndaki kuars kumunun ayrıştırmasında kullanılan kimyasalları gündeme taşıdı.

Zonguldak ve çevresi açık veya gizli bir çok çevre tehditi altında kalmaya devam ederken; 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili olarak Kdz. Ereğli Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama tehditin boyutlarının ne kadar ileri boyutlara ulaştığını ortaya koydu.Kdz.Ereğli Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu, “Yaşadığımız coğrafyada çevre ve doğa sorunları nelerdir?” sorusuyla birlikte, termik santrallere dikkat çekerken Çatalağzı’ndaki termik santralı “yalanın en güzel örneği” olarak gösterdi.
Dernek, Hema’nın Kireçlik’te kurmak istediği termik santral için, alanın üniversiteye tahsisli olmasına rağmen açık veya gizli uğraş verdiğini de belirtirken, aynı alanda Alacaağzı mevkisindeki kuars kumu üretimindeki ayrıştırmanın ise kimyasal yapıldığını ve bu kimyasalın içeriğinin ise bilinmediğini öne sürdü. Kdz. Ereğli Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması aynen şöyle:

TERMİK TEHLİKESİ

Kamuoyunda çok yaygın olarak bilindiği üzere karadeniz bölgesinde kurulma ya çalışılan termik santraller, karadenizdeki balık üreme alanlarına ve doğaya ve kırsal kesimde yaşayan köylülerimize en fazla zarara verecek şekilde kurulmaya çalışılmaktadır. Karadenizin suyu, ve doğal plajları rant için geri dönülmez bir şekilde kirletilmekte ve işgal edilmektedir. Termik santraller daha çok kar amacıyla yanlış yerlere kurulması daha büyük çevre felaketlerine ve geri dönülmez şekilde çevrenin