3 Aralık tarihinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Özürlüler Günü olarak kabul edildiğini ifade eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yazılı açıklamasında şu görüşleri savundu:
"Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon engelli yurttaşımız vardır. Bu nedenle engellilerin durumunu görmezlikten gelmek, sorunlarını göz ardı etmek, onlarla ilgili rasyonel politikalar üretip çözümler üretmemek toplumun büyük bir bölümünü yok saymak demektir.
Engelli yurttaşlarımızın hakları, başta Anayasamız olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olmasına karşın ne yazık ki, büyük bir bölümü, bu haklarından yoksun bir yaşam içinde, ailelerin yalnızlığına terk edilmektedir.
Oysa engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar yalnız kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla ve insani gereksinimlerinin sağlanmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kamusal hizmetlerin geliştirilmesi gerekmektedir.
Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerine her aşamada desteklenmelidir. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler; siyasi iktidardan, BM Engelliler Hakkı Sözleşmesi'nin tüm sorumlulukları yerine getirmesini, engellilere yönelik meslek edindirme programları etkinleştirmesini, engellilerin iş sahibi olmalarının kolaylaştırmasını bekliyoruz..."