Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Kamu Görevlileri Sendika Yasası'nı protesto etmek amacıyla 4 Şubat'ta Samsun'dan başlattığı yürüyüş,  Ankara'da sona erdi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Zonguldak Sözcüsü Metin Kahveci, Ülkemize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için Samsun'dan başlattığımız yürüyüşümüzü Ankara'da tamamladık dedi.
Kahveci, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
MADDİ-MANEVİ DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLERİMİZİ, ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarıyla birlikte bu hafta TBMM'de görüşülecek olan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendika Yasası'nı protesto etmek üzere Samsun'dan başlattığımız yürüyüşü Ankara'da tamamladık. Türkiye'nin her ilinden üyelerimizle birlikte, siyasal iktidarın cumhuriyetle kavgalı anlayışına ve kamu çalışanlarına yönelik olarak hazırlanan 'yandaş sendika yasası'na tepki göstermek üzere 4 Şubat'ta başlattığımız eylemimizi büyük bir coşku içinde ve halkın da yoğun desteğiyle gerçekleştirdik. Kızılay Güvenpark'ta yapacağımız kitlesel basın açıklaması için Kızılay'a yürümek isteyen yürüyüş kortejimiz, Ziya Gökalp Caddesi, SSK İşhanı önünde çevik kuvvet barikatı ile durduruldu. Haklı eylemimize ilişkin gösterdiğimiz direngen tutum ve yapılan görüşmeler sonrasında, Yüksel Caddesi üzerinden Güvenpark'a geçtik. Eylemimize; CHP, DSP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, TÜMÖD, MÜZED, Ankara Kız Lisesi Mezunları Derneği, Yargı-Sen, Türkiye Gençlik Birliği destek verdi. Samsun-Ankara yürüyüşümüze, CHP bir otobüs, DSP bir minibüs tahsis ederek bizlere vermiş olduğu maddi (araçların kullanılması) ve manevi desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz.
ÜLKEMİZDE GERİYE GİDİŞİN TAM KIRILMA NOKTASINI AÇIKÇA YAŞIYORUZ
Merzifon ve Kırıkkale'de polisin antidemokratik tavrını ve zorbalığını bir kez kez daha gördük. Polis devleti olmanın yaşamsal örneklerini görerek AKP'nin sosyal hukuk devletini nasıl tahrip ettiğini, milli değerlerimizi yok etmenin peşinde olduğunu, ülkemizde geriye gidişin tam kırılma noktasını açıkça yaşıyoruz. Özellikle milli eğitimdeki geriye gidişin, Arap kültürünün yeniden canlandırılma, okulların dinselleştirilmesi isteklerinin yerine getirmek istemeleri tamamıyla planlıdır ve ideolojik olduğunu ifade ediyoruz.
Basın açıklamasını gerçekleştiren Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, yaptığı konuşmada, Meclis'te görüşülmekte olan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Değişikliği Tasarısı'nın bizleri ifade etmediğini, toplu sözleşmenin katsayı ve yüzdelik artışlara indirgenmesi, çalışanların toplu görüşmede adil temsil edilmemesi, hizmet kollarının sorunlarının paylaşılmaması, Hakem Kurulu'nun hükümetin baskısı altında olmasından dolayı derhal geri çekilmesi gerektiğini, yasa tasarısının mevcut düzenlemeden bile daha geri hükümler içerdiğini ifade etti.
Basın açıklamasının ardından 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi' okunarak siyasal iktidarın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini, ilke ve devrimlerini kitaplardan ve zihinlerden silmeye çalışan anlayışı protesto edildi.