Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, partiden istifa ettiklerini basın toplantısıyla açıklayan 50 kişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Sarı, istifa edenlerin Genel Merkez'de yaşanan olayları kendilerine bir bahane ettiklerini ifade ederek şunları söyledi;
"İnsan inandığı bir şeye karar vermişse, üzülmesine gerek yok. Kimse inanmadan zorla bir yere götürülmez. Biz o arkadaşlarımızı bu davaya kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu davada bugün varız, yarın yoğuz. Yarın öleceğiz gideceğiz, bizim yerimize belki onlar gelecek. Bize göre yanlış bir hareket yaptılar, biz de o yanlışı düzelteceğiz. Saadet Partisi bir süreç yaşıyor. Fakat 17 Ekim'de yapılan kongre ile partimiz kendi iç çalışmalarına döndü. O günlerden kurtuldu. Daha sonra ki dönemlerde ilçe başkanlarından olsun, il başkanlarından olsun bazı bölgelerde istifa edenler oldu. Ama Zonguldak'ta olmadı. Bir gurup arkadaşımız istifa ettiklerini söylediler. Arkadaşların bize getirdiği listede istifalar 50 değil, 25 kişiden oluşuyor. O 25 kişinin de istifalarında bazılarında imza yok."
"GENEL MERKEZ'DE YAŞANAN
OLAYLARI BAHANE ETTİLER"
"Bu istifa eden kardeşlerimizden il yönetiminden 4, İlçe yönetiminden 2 arkadaşımız var. Diğerleri de bu arkadaşlarımızın akrabalarıdır. Onların üye olup olmadıklarını da araştıracağız. Bizim merkez ilçemizde 4 bin küsur üyemiz var. Bu 4 bin üyeden 25 kişi bizi etkilemez. Biz elbette ki bir kardeşimiz bile bizden ayrılsa üzülürüz, kaybetmek istemeyiz. Gönlümüz razı olmaz. Böyle istifaların olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama arkadaşlarımız genel merkezde yaşanan olayları kendilerine bir bahane olarak gördüler. Ya da Numan Bey'i sevmiş ve öyle arkasından gitmiş olabilirler. Saygı duyarız. Halkın Sesi Partisi'nin kurulmasıyla Türkiye'de 67 parti oldu. Partiyi kurdukları zaman Genel Başkanımız Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bey yollarının açık olmasını söyledi. Biz de İl Teşkilatı olarak aynı şeyi söylüyoruz. Yolları açık olsun…"