Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, "Hükümetin 360 milletvekili var, bir işe yaramıyor. Anayasa'nın tamamını değiştirmeye kalktılar. Tepki görünce geri adım attılar. Yamalı bohça gibi Anayasa değişikliği olmaz" dedi.
Saadet Partisi (SP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Can Kardeşler Düğün Salonu'nda "Türkiye'de neler oluyor?" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı 20. Dönem Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç da katıldı.  Saadet Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz açılış konuşmasını yaparken, Saadet Partisi'nin ülke genelinde başlattığı özellikle "Türkiye'de neler oluyor?" konferanslarından birinin de Çaycuma ve Kdz. Ereğli'de gerçekleştirildiğini, bu konferanslar sayesinde bir daha ki seçimlere dek ülkenin kötü kaderini değiştirme noktasında iyi bir adım atıldığını belirtti.
Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Nejdet Sarı da, "Türkiye'nin sorunları ve çözüm önerilerini halkla paylaşmak üzere ülke genelinde konferanslar serisi başlatan Saadet Partisinin Şubat ayından itibaren başlayan ve Mayıs sonuna kadar devam edecek olan konferanslar ülke genelinde tamamlanacak. 'Farklı Çözüm Ekonomi' konusunu içeren konferanslarda, zaman zaman 'Gönüllü Birliktelik Projesi' konularına da yer verilecek" dedi.    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 20. Dönem Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç da, Türkiye genelinde başlattıkları konferansların özellikle 'Türkiye Ekonomisi Nasıl Düzelir, Neden Bu Noktaya Geldi, Nasıl Yeniden Büyük Bir Türkiye Olabiliriz?' ana başlıklar altında belirlendi. Bu çerçevede Çaycuma ve Kdz. Ereğli'de 'Türkiye'de neler oluyor?' konusunda olduğunu söyledi. Bu konferansların yıl içinde tüm ülkede tamamlanacağını anlatan Malkoç, sözlerine şöyle devam etti: "Düşünce ve bilgilerimizi halka aktaracağız. Bugün dünyayı yönetenler Anadolu topraklarına göz dikmiş durumda. Bu Anadolu topraklarını kaybetmemek için elimizden geleni yapmalıyız. Hükümetimiz bu topraklara sahip çıkmalı. Hükümetimiz elimizdeki topraklara sahip çıkma adına değil, adeta yok etme politikası gütmektedir."
YAMALI BOHÇA GİBİ ANAYASA OLMAZ
Malkoç, daha sonra Anayasa değişikliği üzerinde yapılması gereken çalışmalar hakkında ayrıntılı bir açıklama yaptı. Hükümetin Anayasa'yı kıymık gibi orasından burasından düzeltme seçeneği üzerinde durduğunu ve yanlış politika izlediğini savunan Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin 360 tane milletvekili var, bir işe yaramıyor. Anayasa'nın tamamını değiştirmeye kalktılar. Tepki görünce geri adım attılar. Yamalı bohça gibi Anayasa değişikliği olmaz. Bundan hayır gelmez. İktidar ile muhalefet yeni
Anayasa'da ittifak edemiyor. O halde ne olacak? Ne olacağını Saadet Partisi gösteriyor. Bu millet kendi Anayasası'nı kendi yapacak. Meclis bir kanun çıkaracak. Görevi sadece Anayasa yapmak olan bir kurucu meclis oluşturulacak. Millet tarafından seçilmiş 200-250 kişilik bir Kurucu Meclis. Bütün çevreler bu yapım sürecine katkıda bulunacak ve millet tarafından onaylanacak bir anayasa taslağı oluşturulacak. Türkiye'de milli iradenin hakim olduğu huzur içinde bir düzen bu şekilde gelecek milli irade gerçekleşecek."