CHP Kdz.Ereğli İlçe kongresinde başkan adayı olan mevcut ilçe başkanı Hayrettin Kartal, kendi belediyesi ile didişen bir ilçe başkanı, partileri kamplaştırıp birbirine düşüren bir ilçe başkanı olmayacağını vurguladı.


CHP Kdz.Ereğli İlçe Kongresi 15 Nisan 2012 Pazar günü gerçekleştirilecek. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına yeniden aday olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Hayrettin Kartal, parti kongrelerinde geçmiş dönemlerin muhasebesinin yapılacağını, eksiklerden, hatalardan, dersler çıkarılacağını belirterek, Yanlışlar düzeltilir. Geleceğe umutlu bakan, partiyi başarıya götürecek bir yol çizilir. Bu nedenle parti kongreleri yeni bir anlayış başlatacak bir fırsattır dedi.


HİZMET ÜRETMESİNİ İSTİYOR

Bu kongrenin Kdz.Ereğli için bir fırsat olduğunu hatırlatan Kartal konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Tüm CHP'lilerin bu kongreden beklentileri bellidir. Herkes, partide barış ve huzur olsun istiyor. Kısır sen ben çekişmeleri son bulsun, herkesin birbirine saygı ve hoşgörü ile davrandığı bir ortam olsun istiyor. Birlik- beraberlik istiyor. Örgüt ve yerel yönetimin uyumlu çalışarak hizmet üretmesini istiyor. AKP'nin gözünü diktiği Ereğli belediyesinin kaybedilmemesini istiyor. Belde belediyelerinin kazanılmasını istiyor. Türkiye'nin AKP kuşatmasından kurtulmasını, CHP 'nin iktidara yürümesini istiyor. Başarının da ancak birlikte omuz omuza bir mücadele ile geleceğini biliyor.


KONGRE ÖNEM TAŞIYOR

Kongremiz bu nedenle çok büyük bir önem taşıyor. Ya sırf kongre kazanmak için aynı hastalıkları, eski alışkanlıkları devam ettireceğiz, partilileri birbirine düşürüp, küstüreceğiz. Yada zararın neresinden dönülürse kardır deyip yeni bir anlayışla yeni bir dönem başlatacağız. Bu kongre Ereğli'de tarihi bir fırsattır. Artık yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Bu kongre ile birlikte, pırıl pırıl bembeyaz tertemiz bir sayfa açıyoruz. Bu kongre Ereğli'de yeni bir atılım döneminin başlangıcı olacak. Parti içindeki kısır çekişmelerin, dar grupçu anlayışların son bulacağı, tüm partinin birlik ve dayanışma içinde çalışmasını sağlayacak, tüm partiyi kucaklayacak yeni bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz.


DESTEK VERİN

Köylerimizde, beldelerimizde, şehir merkezinde CHP 'yi daha da güçlendirecek, yeni projelerimizi hayata geçirecek bir vizyonla hareket ediyoruz. Kişisel hırslarla kendi Genel merkezine kendi Genel Başkanına, karşı bayrak açan bir ilçe başkanı olmayacağız. Kendi belediyesi ile didişen bir ilçe başkanı olmayacağız. Partilerimizi kamplaştırıp birbirine düşüren bir ilçe başkanı olmayacağız. Partiye barış ve huzuru, karşılıklı sevgi ve saygıyı, kardeşçe dayanışmayı getireceğiz. Tüm delegelerimizin böyle bir anlayışa destek vermelerini bekliyoruz. Destek verin yeni bir sayfa açalım. Destek verin yeni bir başlangıç yapalım