Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Emrah Kartal'ın (26) naaşı son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin dedesi: 4 sene ABD'de okudu. Kaldı oralarda. Geldi 20 gün köyde kaldı. Şimdi şahadet haberini aldık. Allah'ım, Ya Rabbi. Yapacak bir şey yok.


Çaycuma Belediyesine ait cenaze aracı ile Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınan Emrah Kartal, son kez baba evine geldi. Yaklaşık 10 bin kişinin geldiği köye giriş yapan cenaze aracının helalleşmek için evin önünde durması üzerine yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit Kartal'ın annesi Ergün Kartal, babaannesi Şükriye Kartal ve çok sayıda yakınları, feryat etti. Emrah Kartal'ın dedesi Baki Kartal, evin önünde tuttuğu cenaze aracı ile birlikte tören alanına kadar yürüdü. Ayakta durmakta zorlanan dede Baki Kartal, yakınlarının yardımıyla yürüyüşünü sürdürdü. Emrah Kartal'ın diğer dedesi Nazif Sağlam ise askerlerin cenaze aracından indirdiği torununun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu tutmak istedi.

Dede Sağlam, torunun silah arkadaşları ile birlikte tabuta omuz verdi. Kartal'ın naaşı tören alanına kadar omuzlarda taşındı. Şehidin naaşının bulunduğu çadıra gelen kardeşi Erbil Kartal ve teyzeleri gözyaşlarını tutamadı. Askerlerle birlikte dua eden Erbil Kartal ve teyzeleri, fotoğrafını öpüp sarıldı. Dede Baki Kartal, Oğlum askerliği bedelli yap dedim ama yapacağım dedin. Israr ettik, ısrar ettik, hayır dedin, hayır dedin kıymetli yavrum. 4 sene ABD'de okudu. Kaldı oralarda. Geldi 20 gün köyde kaldı. Şimdi şahadet haberini aldık. Allah'ım, Ya Rabbi. Yapacak bir şey yok. Yavrumuzun ve tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun diye feryat etti. Dede Kartal, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.
Musunlu Camisi'nde ikindi namazını müteakıben kılınan cenaze namazının ardından Emrah Kartal, Harmanlık mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Öte yandan törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, çok sayıda polis, asker, sevenleri ve yakınları katıldı. Köye Çaycuma Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından tankerlerle su taşınırken, yoğun katılım nedeniyle vatandaşlar cenaze namazı için abdesti bu tankerlerden aldı. Köy içine araç alınmazken, törene katılmak isteyen vatandaşlar köy girişinden askeri ve sivil araçlarla köye taşındı.