Kdz. Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti. Sesli, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav'a yeni görevinde başarılar dileyerek, çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

2014 yılındaki yerel seçimlerde Ereğli Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu belirten Sesli, Ereğli Belediyesi'nin hizmet vermede eksikliklerinin olduğunu dile getirdi.

Sesli, Ereğli Belediyesi şu anda bütçesine göre ve Ereğli'nin büyüklüğüne göre hizmet alamayan bir belediye. Bütçesini kullanamayan bir belediye... Belediye başkanı eleştiriye açık olacak. Ama şu anki belediye başkanı, yaşı itibariyle, konumu itibariyle eleştiriyi kabul etmez durumda. Basında herhangi biri yazı yazdığı zaman hemen darılıyor, küsüyor dedi.

SAV; KAN DEĞİŞİMİ

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sav, Derneğimizin şöyle bir özelliği var. Başkan, yönetim ne kadar değirse değişsin bütün arkadaşlarımız, üyelerimiz derneğimize sahip çıkıyor ve çalışıyor. Bu bir bayrak yarışıdır, kan değişimidir. Bu tek başına olacak iş değil. Tüm üyelerin sahip çıkmasıyla olacak bir iş. Aynı zamanda basın müzesi için çalışmalarımız var. Bu konuda gerekli envanterleri topluyoruz şeklinde konuştu.

Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli, 2014 yılındaki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı adaylığı için çalışmalara şimdiden başladığını belirterek şöyle devam etti;

Bu bir bayrak yarışıdır. Sizlerin de bu işi daha da ileriye götüreceğinizi tahmin ediyorum. Şahsınıza ve yönetiminize başarılar diliyorum. Belediye başkanlığı seçimleri çalışmasına 2,5 sene varken başladık. Bu erken başlamanın avantajları çok... Seçim süreci başladığı zaman son 3-4 ayda halkın karşısına çıkalım demedik. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben hiç 'aday adayıyım' filan demiyorum. Kendime güveniyorum. Ereğli halkına da güveniyorum ve 'adayım' diyorum. Başbakanımız tarafından ismim açıklanıp da Ereğli Belediye Başkanının karşısına aday olarak çıkacağım zaman başıma talihsiz bir olay geldi. Onun şansı bu dönemde benim olmayışımdı. İnşallah biz onunla 2014 seçimlerinde karşı karşıya geleceğiz ve ben Ereğli Belediye Başkanlığı'nı seçimle almak istiyorum. Belediye başkanının görev süresinin sınırı yok. Ben şunu söylüyorum; bir belediye başkanı en fazla 2 dönem için seçilmesi gerekiyor. Bırakın 4 dönemi, 3 dönemi bile fazla belediye başkanının.

Ereğli Belediyesi'nin bu dönem hizmet konusunda sınıfta kaldığını söyleyen Sesli, Ereğli Belediyesi'nin eksiklikleri çok... 2007 yılında milletvekili olmak için belediye başkanlığından istifa ettikten sonra benim Ereğli Belediyesi'ne, Ereğli'ye verebileceğim daha bir şey yok, ben görevimi tamamladım, verebileceklerimi verdim, 'bundan sonraki süreçte belediye başkanı adayı olmayacağım' dedi. Milletvekili seçilemedikten sonra tekrar başladı, 'ben belediye başkanı adayı olacağım' diye. Bunu yanlış buluyorum. Ereğli'ye verdiği hiçbir şey yok. Yani öyle göz boyamak için süs havuzu yapmakla, yürüyüş yoluna lastik döşemekle, pazaryerini yapayım, caminin önüne branda çekmekle hizmet olmaz. Bir hizmet görmedik biz kendisinden. Çiçekle, böcekle, havuzla bu işler olmaz. Ereğli'de insanlar aç, işsiz, Ereğli'de insanlar hizmet fakiri. Yapılamayan bir sürü iş var. Maalesef ki şu anki başkanımız bunları görmüyor. Sadece göz boyama yapıyor. Onun için Ereğli'nin sorunları çok. Hizmet bakımından da bilhassa bu dönem çok fakir kaldığını iddia ediyorum. Son zamanlardaki hem kar olayı, hem de yeni yaptığı pazaryerindeki durumu gözler önünde. Belediye şu anda sınıfta kalmıştır. Karnesi 3 sene süre zarfında zayıftır. Kaldı 2 senesi. İstiyorum ki, bu sürede bazı hizmetler yapsın. Yapmadığı takdirde bunun bize düşeceğini biliyorum. Kendime de güveniyorum. Biz burada belediye başkanı olduğumuz zaman yapılmayanları yapmak için çalışacağız. Onun şansı karşısına aday çıkmamasıdır. Ama 2014 yılında ben varım, ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun ben belediye başkan adayı olacağım. Ve karşısına da dikileceğim. Ereğli Belediyesi'nin borcu yok. Benim zamanında da belediye borçsuzdu. Belediyenin çok büyük gelirleri var. Hem İller Bankası'ndan gelen gelirleri var, hem de belediyenin 300'e yakın kiralık yeri var. ERDEMİR'in 'hava gazı tüketim vergisi' adı altında verdiği bir para var. Diğer belediyeler İller Bankası'ndan gelen para ile yaşarlar. Ereğli Belediyesi böyle değil. Kendi kaynaklarından ürettiği parayı kullanıyor. Ereğli Belediyesi güçlü bir belediyedir, ama gücüne karşı hizmet veremiyor şeklinde konuştu.