KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile yaptığı promosyon sözleşmesine uymasını isteyerek, promosyonların dağıtılmasını istedi.
"Çalışanların promosyonlarından yapılan kesintinin '2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesi uyarınca çalışanların ortak yaşam alanlarına yapılacak bir harcamada kullanılmadığına göre' kesintinin anlaşma yapıldığı tarihte görevli olanlara eşit olarak dağıtılmalı. Böylece sözleşme yapılırken yaratılan hukuksuzluk, geçte olsa giderilmiş olacaktır" diyen Başkan Yılmaz, şunları söyledi;
"PROMOSYONLAR DAĞITILSIN"
"Bilindiği gibi Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Şubat 2010 tarihinde Milli Eğitim çalışanlarını kapsayan maaş ödeme protokolü ve promosyon sözleşmesini Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile yapmış, bu sözleşme sonrasında komisyonda olan arkadaşımızın karşı oyuna rağmen yüzde 30 kurum payı olarak ayrılmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından banka ile yapılan sözleşmenin imzalanmasından sonra çalışanlardan kesilen yüzde 30, Zonguldak İl Özel İdaresi'ne aktarılmış ve 9 Mart 2010 tarihinde Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından kullanılarak 3 adet araç satın alınmıştır. Komisyonda, basın açıklamalarımızda ve yaptığımız görüşmelerde bu kesintinin yapılmamasını, alınan promosyonun tamamının çalışanlara dağıtılması istediğimiz halde 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesine aykırı bir şekilde yapılan bu araç satın alma işlemi Sendikamız tarafından öğrenildiğinde işleme ilişkin dava açılmıştı. Söz konusu davada Zonguldak İdare Mahkemesi, 2 Eylül 2010 tarih, 2010/1091 esas sayılı dosyasında yüzde 30'luk kısımdan yapılan bu alımın 2007/21 sayılı genelgeye aykırı olduğu gerekçesi ile alım işlemine karşı yürütmenin durdurulması kararı vermiştir. Daha önce yapılan sözleşmenin banka tarafından tek taraflı olarak iptal edilmesi ile ilgili olarak Sayın Valimizden çalışanların uğradıkları zararla ilgili hukuki süreci başlatmalarını talep etmiştik.
Ancak Zonguldak Valiliği bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığı gibi çalışanların payından yapılan kesinti ile 3 adet araç alınmasına onay vermiştir. Bu arada promosyonlarla ilgili olarak 10 Ağustos 2010 Tarihli ve 27668 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile promosyonların tamamının dağılması gerekmektedir. Şimdi yapılacak olan çalışanların promosyonlarından yapılan kesintinin '2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesi uyarınca çalışanların ortak yaşam alanlarına yapılacak bir harcamada kullanılmadığına göre' kesintinin anlaşma yapıldığı tarihte görevli olanlara eşit olarak dağıtılmasıdır. Böylece sözleşme yapılırken yaratılan hukuksuzluk geçte olsa giderilmiş olacaktır."