CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın yeşil kartlı olan ve yardım alan vatandaş sayısındaki artış ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, "2002 yılında 14 bin 567, 2010 yılında 14 bin 705 yeşil kartlı vatandaşımız var. 2002 yılında 26 bin 599 kişişiye 617 bin TL yardım yapılırken 2009 yılında 21 bin 250 kişiye 1 milyon 590 bin TL tutarında yardım yapılmıştır. Balcı'ın açıklamaları tamamen yalandır" dedi.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın önceki gün AKP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Balcı'nın sözlerini yalanlayan Şahin, gerek yeşil kartlı sayısında gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan yardım miktarlarının arttığını yardım alan kişi sayısının da azaldığına vurgu yaptı.
Şahin gazetemiz merkez bürosunu telefonla arayarak CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:
TAMAMEN YALAN
"CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın önceki gün kamuoyuna yaptığı basın açıklamasını okudum. Yeşil kart ile ilgili açıklamasında 2002 yılında 300 bin olan rakamın 2010 yılı içerisinde 10 milyona ulaştığını söylüyor, bu tamamen yalandır. Yeşil kartlı sayısında artan sayı yoktur. Bakın resmi bilgilerini size aktarayım, 2002 yılında 14 bin 567 yeşil kartlı var iken 2010 yılında 14 bin 705 yeşil kartlı vatandaşımız vardır. Yeşil kartlı sayısı nüfus artışına rağmen aynı orandadır. 2002 yılında yardım edilen fakir sayısı 26 bin 599 yardım miktarı 617 bin TL iken 2009 yılında yardım edilen kişi sayısı 21 bin 250 yardım tutarı da 1 milyon 590 bin TL'dir. 2002 yılından 2009 yılına geldiğinde yardım miktarı 3 kat artarken yardımdan faydalanan kişi sayısında azalma vardır.
BİLGİLERİ YANLIŞ
Bu gerçekler ışığında CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın söylemleri tamamen gerçek dışıdır. Balcı'nın almış olduğu bilgiler nereden aldığını da bilmiyorum ama kesinlikle yanlış. Yeşil kartlımız sayısında düşüş vardır ancak tersaneler bölgesinde son dönemlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle pek çok kişi işten ayrılmıştır bu nedenle yeşil kart sayısında artış yaşanmıştır, tersaneler bölgesi önümüzdeki süreçte kendini toparlamaya başladığında yeşil kartlı sayısında ciddi oranda bir düşüş yaşanacaktır. İktidar olarak sosyal devlet gereği yardıma muhtaç insanlarımıza yardımlarımızı desteklerimizi sürdüreceğiz.  Sosyal Sigortalar Kurumu'nun genel sağlık sigortası ile ilgili bir çalışması var. Genel sağlık sigortası uygulamaya sokulduğunda yeşil kart olayı kalkacak. Kişi sigortasını ya kendisi ya işvereni ya da devlet ödeyecek.
"HERKES HAZMETMEK ZORUNDA"
Balcı açıklamasının bir bölümünde hukuk ile ilgili söylemleri var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez hakim ve savcılar kendi yöneticilerini seçmişlerdir. Bugüne kadar azınlık zümrenin elinde olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu artık ilçemizdeki hakim ve savcılarımızın da olduğu gibi tüm Türkiye'deki hakim ve savcıların oyları ile seçilmişlerdir. Bu demokratik anlayışı herkes hazmetmek zorundadır. Hiçbir makam hiçbir mevki hiçbir zümreye ayrıcalık tanımadan demokratik tahammüllere göre yönetilmelidir. Partimizin de yapmaya çalıştığı budur. Bu anlamda halkı yanlış bilgilendirmek kafalarını karıştırmaya çalışmak doğru değildir biz doğru bilgileri aktarıyor ve halkımızın takdirine sunuyoruz" dedi.