Zonguldak Fatih Koleji Rehberlik Servisi tarafından "Çocuğun Başarısında Ailenin Rolü" konulu seminer düzenlendi.  İzmir Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, çocukların başarısı için velilerden günde en az 20 sayfa kitap okumalarını istedi. 
Okulun konferans salonunda öğrenci velilerine hitap eden Keskin, çocukların başarısı için ailede eğitim ve aile bireyleri arasındaki sağlıklı iletişimin önemine değindi. 21. yüzyılın en büyük sermayesinin bilgi olduğunu ifade eden Keskin, sürekli okumanın başarıyı kaçınılmaz kıldığını belirterek, Öğrenmede anne ve babanın çok büyük rolü var. Eskiden 'büyük balık küçük balığı yutar' sözü hâkimdi. Ancak günümüzde 'hızlı balık yavaş balığı geçer' lafı geçerlidir. Çünkü sürekli öğrenme-okuma azminde olan bireyler başarılı olacaklardır. Dünyanın kaderine hükmeden tarihi şahsiyetlerin ortak özelliği çok kitap okumalarıdır. Böyle bir ailede çocuğun alacağı pozisyon daha farklı olacaktır dedi.
Çocukları yargılamadan önce mutlaka dinlemek gerektiğini anlatan Psikoloji Danışmanı Orhan Keskin, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu: Onlara kendini savunma fırsatı verilmeli. Ayrıca çocuğun başarısı için ailenin de fedakârlıkta bulunması gerekiyor. Örneğin çocuk ders çalışsın, kitap okusun diye aile fertlerinin televizyon izlememesi gibi. Ayrıca internet, tv, cep telefonu, duygusal problemler, uyku, kahvaltı eksikliği ve kötü arkadaş gibi etkenlerin dikkat dağınıklığına yol açacağı unutulmamalı. Duygusal sorunlarda sert davranmak yerine ikna etme metodunu öneriyoruz. Onlara evde belirli kurallar konulmalı ve aile bireyleri çocuğa karşı tutarlı olmalıdır. Bir çocuğun özelliğini diğerlerine genellersek ciddi bir hata yapmış oluruz. Yetişkinler olarak çocuklarımızı küçük yaşta doktor, mühendis, öğretmen gibi mesleklere kanalize etmek yanlıştır. Eğer bir çocuk robot gibi her şeyi sessizce yapıyorsa anormaldir. Ancak çocuk sizi çıldırtıyorsa ve ortalığı dağıtıyorsa çocuğunuz normaldir
Seminerden çok faydalandıklarını belirten Okul Müdürü Gökhan Altıntaş, "Velilerimize önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu tür etkinlerimizi sürdüreceğiz." diyerek Keskin'e çiçek takdim etti. Keskin, programın sonunda kitaplarını imzaladı.