İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, bir basın açıklaması yaparak, AKP'nin TBMM'ye sunduğu Anayasa Değişiklik Paketi teklifini eleştirerek, iktidarın yüksek yargıyı ele geçirme girişimi olarak değerlendirdi.
İl Başkanı Uslubaş, AKP'nin cumhuriyet devrimi ile hesaplaşmaya gittiğini ve dönemeyeceği bir yola girdiğini ifade ederek, şunları söyledi;
"AKP, YÜCE DİVAN'I KENDİLERİNE GÖRE YAPILANDIRMA ÇABASINA GİRİŞTİ"
"AKP aslında yaptığının ne kadar tehlikeli olduğunun farkında... Kapatılma ve Yüce Divan'da yargılanma tehdidi altında olduğunun bilincinde. Bu nedenle ilk önce Anayasa'nın bazı hükümlerini değiştirerek kapatılma tehdidinden kurtulmak, öngördükleri düzenlemelerin Anayasal denetimini önlemek ve yarın yargılanacakları Yüce Divan'ı kendilerine göre yapılandırma çabasına girişti. Aslında bu değişiklikler, ileride yapmayı planladıkları değişikliklerin ilk adımı. AKP'nin 'Cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı' olduklarının hükmen saptanmış bulunması, kanunsuz eylemlerin idari yargıya takılması karşısında önce bu engeli kaldırma peşindeler."
"YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI YETKİSİNİN AB'YE DEVREDİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR"
"AB Anayasası gereği Anayasa'da yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili hazırlanan paket, milli egemenlik başta olmak üzere, Yasama, Yürütme ve Yargı yetkisinin AB'ye devredilmesi öngörülüyor. Yani Egemenlik AB'ye devredilecek! Yargı yetkisi uluslararası mahkemelere devredilecek! AB vatandaşlarına siyasi parti faaliyeti dahil her türlü faaliyet serbest olacak! AB müktesebatı ulusal mevzuatın üzerinde olacak! Egemenlik ilkesi değişecek. Ulusal egemenlik AB ile paylaşılacak, hatta devredilecek. Yasama yetkisi de AB ile paylaşılacak, temel yasalarda bu yetki AB'ye devredilecek. Cumhurbaşkanı ve hükümet, yürütme yetkisini kullanırken AB hukukuna uymak zorunda olacak. TC mahkemeleri, yargı yetkisini uluslararası mahkemeler ve diğer yargı organlarıyla birlikte kullanacaklar. AB vatandaşları yabancı sayılmayacaklar, tüm hak ve hürriyetlerden aynen TC vatandaşları gibi yararlanacaklar."
"AB MEVZUATINA UYMAYAN KANUNLARIN YERİNE AB HUKUKU UYGULANACAK"
 "AB vatandaşları Türkiye'de belediye başkanı seçilebilecek, diğer yerel organlarda görev alabilecek, bu amaçla siyasi partilere girip faaliyette bulunabilecekler. AB mevzuatı tümüyle ulusal kanunların üstünde olacak, AB mevzuatına uymayan kanunların yerine AB hukuku uygulanacak. Türkiye Cumhuriyeti'nde yargıçlar, AB hukukuna göre karar verecekler. Yukarıda bahsettiğim TC'yi bitirme değişikliklerini kabul edebilir miyiz? Elbette hayır. Öyleyse cumhuriyeti yıkma girişiminde bulunan bu iktidar meşru olabilir mi? Olamaz. Gayrimeşru iktidarın yapacağı değişiklikler de gayrimeşru değil mi? Büyük milletim! 'Türkiye Cumhuriyeti'nin biricik meşruluk temeli cumhuriyet devrimindir. Ve devrimin hukukudur. Kimse cumhuriyetten, boynunu Haçlı irticanın kör baltasına uzatmasını beklemesin.' İşçi Partisi Cumhuriyeti savunuyor ve savunmaya devam edecek."