AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Candan, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri üstün cesaret, vatan sevgisi ve fedakârlığıyla dünya uluslarına örnek olan Türk kadını, bugün tüm dünyada toplumsal yaşamda üstlendiği görevler ve kazandığı başarılarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi ve gurur kaynağıdır dedi.

Açıklama şu şekilde:

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların temel taşlarını kadınlar oluşturmaktadır. Sonsuz sevgi ve hoşgörüleri ile yetiştirdikleri nesiller, geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamakta ve yarınlarımıza ışık tutmaktadırlar. Bu önemli rolünün yanında işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın toplumsal yaşamdaki etkinlikleri her geçen gün artmakta, ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelerek ülkenin gelişimine, kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Kadınlarımızın sahip olduğu toplumsal statünün sağlamlaşması, demokrasimizi de güçlendirmektedir.

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri üstün cesaret, vatan sevgisi ve fedakârlığıyla dünya uluslarına örnek olan Türk kadını, bugün tüm dünyada toplumsal yaşamda üstlendiği görevler ve kazandığı başarılarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi ve gurur kaynağıdır. Kadınlarımızın bu başarısındaki en önemli pay sahibi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Pek çok gelişmiş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kadınlara tanımış, her alanda toplumsal söz sahibi olmalarında öncülük etmiştir. Bu duygularla kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.