Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Uludüz, Ramazan ayında yapacak oldukları çalışmalar ve araçların kaldırımlara park yapma konuları hakkında bilgiler verdi.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, zabıta olarak rutin denetimlerinin olduğunu belirterek, kamuoyunda da yanlış bir algılama olduğunu söyledi. Zabıta ekibinin gıda ile ilgili olarak müdahale edemediklerini belirten Uludüz, sadece ceza yaz ma yetkileri olduğunu kaydederek şunları söyledi: Kimle beraber sağlık ekipleri ile beraber veya Tarım İl Müdürlüğü ile beraber. Yetki tamamıyla Tarım İl Müdürlüğü'nündür. Onların ekiplerinin verecek olduğu direktif doğrultusunda, onların yapacağı denetleme doğ rultusunda biz herhangi bir iş yerine gıda yönünden bir işlem yapabiliriz. Ancak gerek personel yetersizliğinde bu rutin denetim ne yazık ki şuanda çok istediğimiz şekilde değil. Ama biz zabıta olarak ekmeklerin gerek gramajı gerekse etiketleri konusunda normal denetimlerimizi yapıyoruz. Hijyene uymaları konusunda da uyarılarımızı yapıyoruz. Ancak bunda birinci dereceden yetki Tarım İl Müdürlüğü'nün. Bir yetkisizlik var. Eskiden biz gittiğimizde bütün işyerlerinde sağlıktan gıdaya kadar her şeyi denetleme hakkına sahiptik. Ancak bu yetki yok bizde şuan. Onun için yetkimizin dışına da çıkamıyoruz.

“KAPIYA DAYANMAK İSTEMİYORUZ”
Sürücülerin araçlarını kaldırıma park etmeleri konularında da açıklamalarda bulunan Uludüz, “Bir konuda yine kamuoyunda çok fazla söylendi. Kaldırımlarda araç parkları. Yasa gereği biz onların plakasına ceza yazamıyoruz. Yoksa biz niye yazmayalım, en nihayetinde biz o cezayı yazarız belediyeye para gelir. O yasak yere de arabasını çekmiş olan cezasını çekmiş olur. Bir şekilde bir daha çekemez. Kamuoyunda şöyle bir şey daha biliniyor. Zabıta kaldırımdaki arabaya müdahale etmiyor. Ancak yasalar çerçevesinde trafik ekiplerince işlem yapılması lazım. Bu konuda da son 1 yılda 5-6 ayda diyeyim gerçekten çok iyi çalışmalarımız var. Trafikle beraber ortaklaşa çok iyi çalışıyoruz. Sağ olsunlar bu konuda da çok yardımcı oluyorlar. Bugünde emniyetle beraber ortaklaşa bir çalışmamız başladı. Bu sürekli 1 ay süreyle olacak. Ondan sonrada belediye başkanımızın da katkılarıyla personel takviyemizle beraber bu sorunu biz kendi başımıza çözmek istiyoruz. Belediye zabıtası olarak herhangi emniyet destek olmadan bu sorunları çözmek istiyoruz. Bizim şöyle bir niyetimiz yok, polisi zabıtayı alıp insanların kapısına dayanmak istemiyoruz. İnsanlarda yasalara uysunlar” dedi.