Ergenekon'dan tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi eski rektörü, dünyaca ünlü bilim insanı, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, açıklama yaptı. Tutukluluğunun 5'inci yılına giren Haberal, yaşananlara tepki göstererek, Zamanım katledildi dedi.

Türkiye'deki ilk böbrek nakillerine imza atan, uluslararası tıp ödüllerine sahip olan Milletvekili Haberal'ın açıklaması şöyle:
Ankara'da gözaltına alınıp, ardından hukuksal hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tutuklanmamın üzerinden bugün tam 4 yıl geçti. Türk Ceza Kanunu'ndan kaldırılmamış olsaydı, iddia makamının idamımı isteyeceği Sözde Mütalaa'ya baktığımda; darbe anayasası olarak adlandırılan 1982 Anayasası'nda dahi her ferde tanınan yasal hakların zorlama yorumlarla suçmuş gibi gösterilerek, sanal bir terör örgütünün yaratılmaya çalışıldığını bir kez daha gördüm. Suçsuzluğumun yeniden kanıtlanmasının belgesi niteliğindeki bu Mütalaa karşısında ağzımdan çıkan ilk söz '4 yıldır zamanım katledildi; yaşamım gasp edildi!' oldu. Bu süreçte tek tesellim; halkımızın artık bu gerçeklerin farkında olmasıdır! Uğradığım hukuk suikastının bugün 5'inci yılına girerken, devletin yetkili birimlerine ve aziz milletimize şöyle seslenmek istiyorum: 'İşkencenin en kötüsü; hukuk vasıtasıyla yapılandır.' İnanıyorum ki ülkemiz hak ettiği çağdaş hukuk düzeyine en kısa zamanda ulaşacaktır.