Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, toplu görüşmelerde memura yapılan zamların emekli olacak memur için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Bacıoğlu, hükümetin yaşanacak gibi zam yapmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi;

"BU ZAM EMEKLİ OLACAK
MEMUR İÇİN ÖNEMLİ"
"Hükümet toplu görüşme masasında memura yüzde 4+4 zam ile 80 lira ek ödeme vermiş ve Türkiye Kamu-Sen bu zamma tepki göstererek Uzlaştırma Kurulu'na başvurmuştu. Kurul ise zamma ek olarak taban aylığına birinci 6 aya 16 TL, ikinci 6 aya ise 22 TL zam önerdi. Bu zam, emekli olacak memur için büyük önem taşıyor. Şimdi memurların gözü hükümete çevrilmiş durumdadır. Eğer hükümet Uzlaştırma Kurulu rakamlarına göre yeni bir zammı gündemine taşırsa, memur ile Bakan Hayati Yazıcı tekrardan toplu görüşme masasına oturacağından gözler hükümetin tavrına odaklanmış durumdadır. Hükümetin verdiği 80 liralık ek zammı memurun büyük kısmı alamayacaktır. Yani belirtilen zammı,  yüzde 4 artı 4 ile 80 liralık ek ödemeyi kamuoyunda algılandığı gibi memurun tamamı değil bir kısmı alacaktır. Biz bütün memurların almasını istemekteyiz. Uzlaşma Kurulu'nun önerdiği rakamları hükümetin kabul etmesini bekliyoruz. Eğer hükümet Uzlaştırma Kurulu'nun rakamlarının görüşülmesini isterse tekrardan masaya oturulacaktır. Daha sonra ortaya çıkacak rakamlar konusunda son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecektir.
Aynı zamanda memura verilen maaş avansı bitmiştir. Özellikle düşük maaşlı memur diğer maaşa kadar, uzunca bir süreyi parasız geçirecek ve hala kredi kartları olanlar harcamasını bununla yapacaktır. Yani memurun borcu biraz daha artacaktır.
Özellikle  düşük maaşlı memurların yüzde 80'inin borçla yaşadığı ülkemizde bir bu kadarının da kredi kartıyla yaşamlarını sürdürmekte olduğunu düşünerek hükümetin yaşanacak bir zam yapacağını bekliyoruz."