Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri, 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü dolayısıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a nezaket ziyaretinde bulundular.

Her yıl 1 Ekim'de kutlanmakta olan Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyen İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri, bu kapsamda da, her program ve faaliyetlerinde kendilerine maddi manevi destek veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Huzurevi Müdiresi Zeynep Yüksel Ünal'ın da hazır bulunduğu ziyarette, konuklarını makam odasında ağırlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a çiçek takdim edildi. Huzurevi sakinleriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette duygu ve düşüncelerini dile getiren kurum müdiresi Ünal; 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nün yanı sıra bir de her yıl mart ayında kutlanmakta olan Yaşlılar Haftası'nı en iyi şekilde değerlendirerek çeşitli etkinlikler tertipliyoruz. Bu etkinlikler kapsamında da huzurevi sakinlerimizle birlikte genellikle ülkemizin önemli kentlerine geziler düzenliyor ve yaşlılarımızın başka kentleri de görmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz. Bu geziler için de en büyük destek ve yardımı her zaman belediyemizden ve sevgili başkanımızdan alıyoruz  ifadelerini kullandı. Huzurevi sakinleri adına Başkan Posbıyık'a teşekkür eden Zeynep Yüksel Ünal, Başkan Posbıyık' a hitaben yaptığı konuşmada sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
Karadeniz Ereğli Huzurevi sakinleri, her zaman yanlarında olan siz başkanımıza büyük sevgi ve saygı duymaktalar. Dolaysısıyla da Yaşlılar Günü dolayısıyla etkinlik hazırlarken, öncelikle sizi makamınızda ziyaret edip verdiğiniz desteklerden dolayı bizzat teşekkür etmek istediler. Siz de bizleri kırmadınız ve makamınızda ağırladınız. Hepimizi çok mutlu ettiniz. Bu vesile ile ben de teşekkür duygularımı ifade etmek istiyorum
Huzurevi sakinlerinin gerçekleştirdikleri ziyaret için kendilerine teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, belediye olarak yaşlılarımızın istek ve beklentilerinin karşılanması noktasında her zaman göreve hazır olduklarını ve onların mutluluğu için bundan sonra da gereken her türlü destek ve yardımı yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Posbıyık konuşmasında; Elbette hepimiz, yaşlılarımızın yılın belli günlerinde değil her an sevgi ve saygıyla hatırlanıp gönüllerinin alınması gerektiğini biliyoruz. Benim için huzurevi sakinlerimizin her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Sizlerin buraya kadar gelip böyle güzel bir gününüzde bizlere teşekkür etmek istemeniz beni ziyadesiyle onurlandırdı. Bu güzel ziyaretiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Huzurevi sakinlerinin bundan sonraki her etkinliklerinde de gönülden yanlarında olmaya devam edeceğim. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz Eskişehir gezisi için de belediye olarak gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi.
Yaklaşık otuz dakika süren ziyarete, bundan birkaç yıl önce Başkan Posbıyık'a söz verilen kabak damga vurdu. Huzurevi sakinlerinden Bekir Çoban, daha önceki bir ziyaretlerinde getireceğine söz verdiği büyük bir kabağı, huzurevi müdiresi Ünal ile birlikte Başkan Posbıyık'a takdim etti.
Çoban'ın jesti karşısında duygularını dile getiren Başkan Posbıyık; Bundan yıllar önce dönemin kaymakamı Sayın Mustafa İngenç ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir ziyarette sevgili Bekir Amca (Çoban) Sayın İngenç'e kocaman bir kabak getireceği sözünü vermişti. Aradan geçen yıllar için de o kabağı bana getireceğini söylüyordu Bekir Amca. İşte bu kabak o dedi. Bekir Çoban'ın bu jesti, ziyarette yer alanların yüzlerinde keyifli bir gülümseme yarattı.