Zerçev Başkanı Cevat Kır, Filyos Projesi'nin Yatırım Destek Ajansı tarafından görücüye çıkarılmasından umutlu olduklarını bildirdi.

** Cevat Kır,  bir lojistik liman ve 4 bölgeden oluşan projeyle 47 ciddi firmanın ilgilendiğini belirterek, kısır çekişmelerin bu hareketi engellememesi dileğinde bulundu. Kır, Kdz. Ereğli'nin bu projede sanayi kültürü, sermaye birikimi ve yetişmiş insan gücüyle yer alabileceğini ifade etti.

Filyos Projesi'nin Başbakanlığa bağlı "Yatırım Ajansı"nca tanıtımının yapıldığını ve bu çalışmaya da 47 ciddi firma tarafından ilgi duyulduğunu belirten Zerçev Başkanı Cevat Kır, "30 Yıllık Hayalimiz Gerçekleşecek" dedi. Gazetemiz Merkezini ziyaret eden Cevat Kır, bu projenin gerçekleştirilmesinin Kdz. Ereğli'ye de büyük yararlar getireceğini söyledi.   Ereğli'de; sanayi kültürü, entelektüel sermaye birikimi ve yetişmiş insan gücü bulunduğunu ifade eden Cevat Kır,  "Yıllardır söylenen Filyos projelerinin devamlı gündeme geldiği bugüne kadar, siyasi krizin dilinden düşürmediği Filyos projesinin, atılan  adımlarla yeni bir ivme kazanması umut verici. Karadeniz'in GAP'ı olarak nitelendirilen Filyos Projesi eğer planlandığı gibi giderse büyük yatırımların gelmesiyle üretim ve ihracat için önemli bir merkez olacak" sözleriyle konuştu.
Kır, açıklamasına projenin ayrıntılarından da söz ederken   "Yatırım Destek Ajansının koordinasyonunda başlatılan çalışmaların en kısa zamanda sonuç vermesiyle, Büyük bir lojistik liman ve dört bölgede büyük sanayi yatırımları öngören Filyos projesinde Beşbin dönümlük alanda mülkiyet problemlerinin çözülmesi sevindirici olmuştur. Yıllardır gelen yatırımcının önünü açmak ve yatırım ortamını iyileştirmek için yapılan çalışmalar böylelikle sonuçlandırılacaktır. Bundan sonra atılacak en büyük adım bölgesel ve yerel kalkınmaya destek vermek amacıyla yurtiçinden ve yurt dışından gelecek yatırımcıya yerel dinamikler olarak kucak açmak ve  yatırımcı küstürülmeden sorunları çözmek olmalıdır" dedi.
ZERÇEV Başkanı Cevat Kır sözlerini şöyle tamamladı:
"Şu korkumu da ifade etmek istiyorum ki Filyos Projesi kısır siyasi çekişmelerle heba edilmemeli. Ben yaptım değil biz yaptık. Pişmiş aşa su katarak bozmak değil de,  daha lezzetli aş nasıl olur deyip katkı sağlamak hepimizin ana hedefi olmalıdır. Çünkü bu proje bölgemizin yıllardır hayal ettiği, ama bir türlü başaramadığı bir projenin nihayet somut adımların atılmasıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, bölgemizdeki yatırımların artmasıyla işsizliğin azalacağı, yan sanayilerin kurulmasıyla sanayimizin çeşitleneceği anlamına gelmektedir. Buda iş ve aş için girişimci ruha sahip Zonguldak halkının umutlarını yeniden yeşertecek, Yıllardır ülke ekonomisinin kalbi konumundaki Zonguldak aynı görevini devam ettirecektir."