Alaplı'da yaptığı yatırımlarla bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayan iş adamı Mustafa Dedekargınoğlu, ilçede yapılması planlanan liman projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alaplı'da İş Adamı Mustafa Dedekargınoğlu, Liman projesinin ilçe ekonomisine moral motivasyon olarak çok büyük katkı sağlayacağını belirterek "Mevcut şartlar göz önüne alınarak Liman projesini kentin biraz daha dışına İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı altından başlatmak gerekir. Hayali yer tespit etmek sadece projeye zarar verir" dedi.
Alaplı'da yaptığı yatırımlarla bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayan iş adamı Mustafa Dedekargınoğlu, ilçede yapılması planlanan liman projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alaplı'ya yapılacak olan liman projesinin ilçeyi ayağa kaldıracağını iddia eden Dedekargınoğlu "Mevcut şartlar göz önüne alınarak Liman projesini kentin biraz daha dışına ilçe jandarma bölük komutanlığı altından başlatmak gerekir. Hayali yer tespit etmek sadece projeye zarar verir. Değirmen ağzı deresinden itibaren Aytek Kooperatifinin tahsisli yeri ve diğer iki saç gemi tersanelerinin tahsisli yerleri olduğundan buralara liman yapmayı teklif etmek sadece hayalciliktir.  Bölge trafik istasyonundan sonraki bölüm ise, Alaplı halkının sosyal tesisleri olarak düşünülürse geriye kocaman mevkisi kalmakta, Kocaman mevkisine yapılacak limanın Alaplı'ya mı yoksa farklı düşüncelerdeki insanlara mı yarayacağı iy düşünülmelidir. Yapılan yatırımlar öncelikle kendi bölgene faydalı olmalıdır. Eğer bu liman projesi Alaplı'da yapılırsa, liman Alaplı'yı ayağa kaldırır ve kenti kalkındırır. O yüzden liman ve tersaneler bir an önce yapılmalıdır. Alaplı Belediye Başkanının liman projesini sahip çıkması son derece güzel bir olaydır. Fakat yapılması düşünülen liman projesi ve tersaneler projeleri sadece belli kesimler tarafından değil de tüm kent olarak vatandaşıyla, sivil toplum örgütleriyle, siyasi parti ilçe başkanlarıyla, Odalar ve diğer tüm kuruluşlarla koşulsuz destek veriyoruz" dedi.
LİMAN PROJESİNE DESTEK
Liman projesine tam destek verdiğini vurgulayan Dedekargınoğlu, devletin de yatırımcıların önünün kesmemesi gerektiğini ifade etti. Dedekargınoğlu  "Artık ben kavramından kurtulmak ve biz kavramını kabul etmek durumundayız. Bu liman projesi şahısları ilgilendirmiyor. Liman Alaplı'daki 45 bin vatandaşı ve çevre ilçeleri sayarsak 100-150 bin kişiyi bire bir ilgilendiriyor. Tersanelerdeki suskunluğunda kaldırılması gerekir. Tersanelerin yatırıma başlamaması bazı ciddi yatırımcılara kötü referans oldu. Ciddi yatırımcılar tersanelerin başlamamasından dolayı Alaplı'ya sıcak bakmayabilirler. İşte bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için en kısa zamanda tersanelerde de çalışmaların başlaması lazım. Burada devlet birimlerine de çok büyük görevler düşüyor. Alınması gerek bazı raporlarda devlet bürokrasisinin kaldırılması gerekir. Devlet denizi tersane için tahsis ediyor, fakat bir ÇED raporu için yıllarca uğraştırıyor. Devlet yatırımcının önünü raporlarla kesmemelidir. Devlet öncelikle yatırımcının finans gücüne bakmalıdır. Tersane yatırımını yapabilmesi için gerekli finans gücünün olup olmadığını kontrol etmeli, onu sorgulamalı. Eğer yatırımı yapacak finans gücü ve kaynakları olduğunu kesin ve kati raporlarla onaylıyorsa, diğer bürokratik engellere yardımcı olmalıdır. Gelişmiş ülkelerde bu işler, bu şekilde yürüyor. Eğer bürokrasi hamallığını ortadan kaldırırsak yatırımcılar başlamadıkları yatırımlar için asla rapor mazeretlerini bahane gösteremezler. Sürekli ek süre talep edemezler. Alaplı'ya en kısa zamanda limanda yapılsın ve tahsis edilen tersanelerde başlasın. Bu hepimizin menfaatinedir. Yatırımlar hayata geçerse Alaplı ve çevre ilçelerde yüzlerce ticari iş kolu istihdam ve para kazanacaktır. Küçük sanayi sitelerinde işsiz eleman kalmayacak ve şoför esnafından tutunuzda diğer birçok iş kolundaki sektörler burada kazançlı çıkacaktır. Hepimiz birlik, tek yürek olmalıyız. Tüm yapılacak yatırımları sahiplenmeliyiz. Şayet olamazsak bir gün bunlar da elimizden uçup gidecektir" dedi.