Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 165. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İlçe Tapu Müdürlüğü etkinlik gerçekleştirdi.

Kdz. Ereğli Tapu Müdürü Mehmet Yıldız ve personel Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 165. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. İlçe Tapu Müdürü Mehmet Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye'de bir asırdan fazladır halkın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, merkez ve taşrada 17 bini aşkın personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkenin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduğunu söyledi.

KALİTELİ HİZMET SUNULMAKTA

165. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Yıldız konuşmasında şunları söyledi: Genel Müdürlüğümüz insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Tapu ve Kadastro hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sürekli olarak gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (Takbis) Projesi kapsamında TKGM-TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e-devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır.

BİLGİLERE ULAŞMA İMKANI

Bu hizmet kapsamında; e- devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkanı sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın tapu müdürlüklerine başvuruda bulunarak TC Kimlik Bilgilerinin TAKBİS sistemine girişi sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca TAKBİS sistemi ile tapu işlemleri Türkiye'nin her yerindeki Tapu Müdürlüklerinden yaptırılabilir. Yeni çıkan teşkilat yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerimizde de hizmet vermeye başlayacaktır. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla 444 TAPU (444 82 78) Hizmet Hattı uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır"