Türkiye'nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com, Zonguldak'ta da hizmet vermeye başladı. Bu ilimizde de ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılanan yemeksepeti.com'un Türkiye genelinde hizmet verdiği toplam il sayısı 35'e ulaştı.
Yemeksepeti.com sayesinde Zonguldaklılar 1000'e yakın yemek arasından dilediklerini seçerek sipariş verebiliyorlar ayrıca bu hizmet için herhangi bir ücret ödemiyorlar.
Yemeksepeti.com'da sipariş verilen yemeğin ücreti, restoranın kabul ettiği şekilde kapıda nakit, kredi kartı veya yemek çeki ile ödenebiliyor. Siteye üye olmak ve sipariş vermek için hiçbir ücret ödemek gerekmiyor. Yemeksepeti.com üyeleri, restoranların gerçek fiyatları üzerinden sipariş verebildikleri gibi, yalnızca kendilerine özel sunulan indirim ve promosyonlardan yararlanma avantajını da yakalıyorlar. Siparişle birlikte "iyi pişsin", "ince hamur olsun" ya da "soğan istemem" gibi notlar da restorana kolaylıkla iletilebiliyor.
Yemeksepeti.com günde ortalama 33 bin siparişle yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veriyor. Özellikle çalışan kesim ve gençler siteye yoğun ilgi gösteriyor. Yemeksepeti.com üzerinden yemek siparişi vermek istediğinizde Türkiye genelinde 5 bine yakın üye restorana ulaşıyorsunuz. Site, kullanıcılarını ev yemeklerinden, lüks restoran menülerine, fast-food'dan light menülere kadar pek çok çeşit alternatifle buluşturuyor.
Yemeksepeti.com, 2011 yılı sonuna kadar Türkiye'de toplam 50 ilde hizmet vermeyi hedefliyor. Yurtdışı tarafına baktığımızda ise, Yemeksepeti.com'un ilk olarak 2010 yılında temellerini attığı Rusya'daki yatırımı Izrestorana.ru 400'e yakın restoranı ile tüm Moskova ve çevresinin yanı sıra St.Petersburg'dan da sipariş kabul ediyor. Foodonclick.com ise bugün 450 üye restoranla tüm Dubai'ye hizmet veriyor.
Global ölçekte büyüme vizyonuyla hareket eden yemeksepeti.com, son gerçekleştirdiği yatırımların ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde Sharjah ve Abu Dhabi'de de hizmet vermeye başlamış bulunuyor.