Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, derneğin yeni hizmet binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yorulmaz, iki gün önce temeli atılan binanın kaba inşaatının bitiminin 2 ay içinde gerçekleşeceğini belirtti. Yorulmaz, şunları söyledi;
"BİZ BU ACILARI YAŞADIK, İNSANLARA 'BAŞIN SAĞ OLSUN' DEMEYE KORKUYORUZ"
"GMİS bize 10 bin TL, Temel Küçük 10 bin TL yardımda bulundu. Binanın kaba inşaat masrafları için elimizde toplam 70-80 bin TL paramız var. Derneğimizin parasıyla temeli attık. Temel atma masrafı ise aşağı yukarı 60 bin TL'yi geçti. Toplam masrafı için ise şimdiden hesap yapmak mümkün değil. Dernek binasının bir katını iş adamı Güpgüpoğlu, bir katını Ali Osman Odabaş, bir katını da ismini açıklayamayacağım yardımsever bir iş adamı yapacak. Diğer katlarını derneğin kendi parasıyla yapacağız. Kaba inşaatın 120 bin TL civarında çıkaracağımızı ve 2 ay içerisinde bitireceğimizi düşünüyorum. Eğer yardımda bulunacak vatandaşlar sözlerinde dururlarsa, binamızı en geç 2011 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. Binamıza en büyük katkıyı veren Valimiz başta olmak üzere, proje mimarları Zehra- Ümit Velioğlu' nu söyleyebilirim. Yardımda bulunan birçok mühendis var, keşke onlar gibi birkaç kişi daha çıkabilseydi. Bizim en büyük sıkıntımız, grizu faciasında 30 maden işçisi hayatını kaybetti. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Biz bu acıları yaşadık, insanlara 'başın sağ olsun' demeye korkuyoruz. Bu zorluk içinde binanın temel törenini yapmak istemezdik, ama mecbur kaldık. Çünkü arkası çökmek üzereydi."
"235 DERNEK VAR, AMA HEPSİ KAPANMAK ÜZERE…"
"Binamız zemin katla birlikte 8 katlı olacak. Bizim binayı yapmakta ki maksadımız; şehit ve gazi çocuklarını ilkokuldan üniversiteye kadar okutmak isteğimizdir. Yoksa biz üçüncü ve ya beşinci kattan bir bina alıp orada otururduk. Türkiye'de ilk defa bir hedef oldu. Türkiye'de 235 dernek var. Herkesin büroları var, ama kapanmak üzere gelmiş. Bizim binamız ise çok güzel bir örnek olacak.
Biz bu 8 katlı binanın bir katını büro olarak, bir katını dışarıdan gelen şehit ve gazi ailelerinin misafirhanesi, bir katını da konferans salonu olarak kullanacağız. Diğer kalan katlardaki büroları da kiraya vererek, gelirleriyle çocuklarımızı okutacağız.
Şimdi 4 çocuğumuz, 4 yardımsever iş adamının yardımıyla okuyor. Ramazan aylarında şehit ailelerini gezerek düzgün bir şekilde yardımlar yapacağız. Benim sizden isteğim; birçok yerlere yardımlar yapılıyor biliyoruz. Bizim şimdi bir tuğlaya bile ihtiyacımız var. Kimden ne aldıysak, iğne bile alsak Sayın Vali'ye bildiriyoruz. Yardım etmek isteyenler geç kalmış değiller, bunu duyurmak istiyorum. Zonguldak halkı her zaman bu tür olaylara sahip çıkmıştır ve çıkacak diyorum."