Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Seher Yozgatlı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okullarda "Atatürk Köşesi" bulundurma zorunluluğu ortadan kaldıran yönetmeliği için Danıştay'a açtıkları davayı kazandıklarını açıkladı.
Yozgatlı, yazılı basın açıklamasında şunları söyledi;
"EĞİTİM-İŞ'TEN YENİ BİR
HUKUK ZAFERİ DAHA…"
"Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Mart 2008 tarihli Resmi Gazete'de yeni 'Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ni yayımlamıştı. Atatürk'e ve devrimlerine tahammülsüz icraatları nedeniyle Sendikamızla sık sık karşı karşıya gelen eski Bakan Hüseyin Çelik imzalı bu yönetmelikle önceki düzenlemeden farklı olarak, özel okullarda 'Atatürk Köşesi' bulundurma zorunluluğu ortadan kaldırılmıştı. Gelişme üzerine yaptığımız değerlendirmede de altını çizdiğimiz üzere, bize göre Büyük Önder'in ve temsil ettiği değerlerin türlü şekil kurallarıyla korunmaya ihtiyacı yoktur.
Ancak, -somut olayda olduğu gibi- muhatabın niyeti bozuksa, kurucu değerlerimizi yoğun bir koruma güdüsüyle hareket etmek zorunludur. Eleştiriler üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, konuyu gündeme getiren sorumlu basın-yayın kuruluşlarını ve Sendikamızı 'Atatürk istismarcılığı' ile suçlayarak geri adım atmaktan imtina etmişti.
Bunun üzerine sendika olarak, devlet yönetiminde istismar kültürünü yerleşik hale getiren anlayışın maskesini bir kez daha düşürmek için sorunu Danıştay'a taşıdık.
Yapılan yargılama sonunda Danıştay davamızı haklı bularak, özel okullarda 'Atatürk Köşesi' bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran düzenlemeyi iptal etmiştir."