Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Rıfkı Henden, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı ılı için kayıtların başladığını ve bu yıl kayıt için gelen öğrencilere ve velilere çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi.
Okula kayıt için gelen öğrenciler ve velileriyle tek tek ilgilenen Henden, ilçeye gelen öğrencileri yönlendirmek amacıyla Alaplı terminaline bir danışma masası kurduklarını ve 5 gün sürecek olan kayıt döneminde öğrencilerin her türlü hizmeti sunacaklarını belirtti. Bu yıl okula 650-700 civarında öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini ifade eden Henden, ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu olarak bu yıl 650-700 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bu yıl ilk defa Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in talimatıyla, gelen veli ve öğrencilerimize pasta, meyve suyu ve çay ikramlarımız oluyor. Ayrıca, otobüsle gelen ve Alaplı'ya girişte garajda öğrenci ve velileri yönlendirmek için danışma masası oluşturduk.
Oradaki görevlimiz vasıtasıyla hiç sıkıntı çekmeden okulumuzu bulma şansı olacak. Bu beş gün içerisinde her gün sabahtan akşama kadar öğrencilerimize bu tür hizmetleri vereceğiz ve yol göstereceğiz dedi.
İkinci öğretimde kontenjan açığının yaşandığını kaydeden Henden, Bu yıl birinci öğretimdeki tüm kontenjanlarımız doldu. İkinci öğretimde kontenjan açığımız var. Ek yerleştirmelerde bunun da kapanacağını düşünüyoruz. Birinci öğretim öğrencilerinde geçen seneye göre ful oldu, öğrenci açığımız yok. Geçen sene de ikinci öğretimde açığımız vardı.
Bunda Türkiye'de her ilde bir üniversite oluşu ve özel üniversitelerin yoğun olarak açılması, AB okullarının bizim öğrencilerimize talip olması, ikinci öğretimdeki kapasiteyi azalttı. Biz de önlem olarak farklı bölümler açmaya başladık.
Bu sene iki bölümümüz var. Mimarlık ve şehir planlama bölümlerimiz açıldı. Öğretim elemanlarımızı tamamlayınca öğrenci alacağız. Ayrıca Yapı denetimi bölümümüzü de açtık ama öğrenci alamadık. Yeterli öğretim görevlisi sağlayınca alacağız.
Yeni bölümler de açarak Alaplı ve çevresine, Türkiye'mize hizmete devam edeceğiz diye konuştu.